HomeHL-9Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Αμπελάκια - Βελτιωμένη η εικόνα από τις φωτιές στο Νότιο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές.

Συγκεκριμένα είναι το Ροδάκινο, Κρύα Βρύση, Ορνές, Μέλαμπες, Σακτούρια και Αγία Γαλήνη.

Σημειώνεται ότι ελικόπτερο από τα Χανιά πετάει πάνω από τα σημεία που έχουν καεί και επιχειρεί συνεχείς ρίψεις νερού προληπτικά καθώς ο φόβος των αναζωπυρώσεων παραμένει ισχυρός όσο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Αμπελάκια – Βελτιωμένη η εικόνα από τις φωτιές στο Νότιο Ρέθυμνο

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Αμπελάκια αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης ενώ σημειώνεται ότι η μέση ένταση των ανέμων νωρίς το απόγευμα έφθανε τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και τα 2 ελικόπτερα.

Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Βελτιωμένη η εικόνα σε Σαχτούρια, Μέλαμπες και Άγιο Γεώργιο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο νότιο μέτωπο του Ρεθύμνου αφού η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για τέταρτο 24ώρο την καταστροφική της μανία.

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες επιχειρούσαν όλο το βράδυ να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε Σαχτούρια, Μέλαμπες και Άγιο Γεώργιο.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης στη μάχη ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ενώ στα Σακτούρια δόθηκε εντολή εκκένωσης τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι κάτοικοι με αρωγό τον Δήμαρχο συγκεντρώθηκαν με ηρεμία και ασφάλεια στην εκκλησία του οικισμού, δίχως να κινδυνεύσει κανείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση