HomeΚΡΗΤΗΜαγικές εικόνες από την Παγκρήτια Καντάδα

Μαγικές εικόνες από την Παγκρήτια Καντάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντυπωσιακή από κάθε άποψη ήταν η μεγαλειώδης εκδήλωση του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων, με την δεύτερη Παγκρήτια Καντάδα και το δεύτερο φεστιβάλ χορού ,που προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες στο χωριό και πρόσφερε στιγμές ανεξίτηλες στη μνήμη και στο χρόνο.

Μαγικές εικόνες από το βράδυ στο Δημοτικό στάδιο Ανωγείων όπου μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες οι 700 χορευτές που κατέκλυσαν το χορτάρι ”έσμιξαν τις γενιές” χορεύοντας και παρουσιάζοντας την παράδοση και των τεσσάρων Νομών της Κρήτης.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον περήφανο Ανωγειανό πηδηχτό και κατέληξε σε ένα ομόκεντρο κύκλο όπου μικρά παιδιά,νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι χόρεψαν τον Χανιώτη.

Μοναδικές εικόνες και ήχοι αλλά και αποθέωση από τους θεατές σε ένα μαγικό τοπίο κάτω από το μεγαλειώδες Ανωγειανό φεγγάρι.

Στην διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν και τρεις μεγάλες μορφές της Κρητικής μουσικής οι Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), Γιώργης Καλομοίρης (Γιωργαντός) και Μανώλης Μανουράς (Κουρκουτάκης).

Στην συνέχεια όλοι μαζί έσμιξαν και διασχίζοντας τα σοκάκια του χωριού άρχισαν την καντάδα με εκατοντάδες άνθρωπους να τραγουδούν στα στενά των Ανωγείων της μεγάλης παράδοσης.

Η τεράστια παρέα έφτασε στο Περαχώρι έξω από το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη όπου κορύφωσε το τραγούδι ,σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Αρχάγγελο της Κρήτης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένωσαν την φωνή τους,ένωσαν τους πολιτισμούς και τις μουσικές τους και προσέφεραν μια σπάνιας ομορφιάς εικόνα σε κάθε στενό και πλατεία του χωριού.

Μετά τις 2 τα ξημερώματα η παρέα μεταφέρθηκε στην Ντελίνα όπου ξέσπασε ένα γνήσιο Κρητικό γλέντι μέχρι πρωίας.

KANTADA4 KANTADA3 KANTADA2 KANTADA1

Διαφήμιση
Διαφήμιση