HomeHL-9Διακίνηση ναρκωτικών: Επιστρέφει στη φυλακή ο πατέρας της οικογένειας από το Φόδελε

Διακίνηση ναρκωτικών: Επιστρέφει στη φυλακή ο πατέρας της οικογένειας από το Φόδελε

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν με αναστολή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή κάθειρξης 9 ετών και τριών μηνών αλλά και χρηματική ποινή 10.200 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στον 49χρονο πατέρα της οικογένειας από το Φόδελε που φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών, χωρίς να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισε επίσης ο 26χρονος γιος του και δύο ακόμη συγγενικά του πρόσωπα καθώς και τρεις αλλοδαποί που ήταν οι φερόμενοι πελάτες.
Στους κατηγορουμένους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καταδικάστηκε τον έναν σε κάθειρξη 8 ετών, τέσσερις καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών και οι αλλοδαποί σε φυλάκιση 3 και 4 ετών αντίστοιχα με αναστολή.
xasis-fodele-3
Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Φόδελε, τα μέλη της γνωστής οικογένειας της περιοχής είχαν κρύψει σε διάφορα σημεία τα ναρκωτικά.

Αφού έκαναν έρευνα στα σπίτια και την αποθήκη προχώρησαν και σε διάφορα σημεία που γνώριζαν πως χρησιμοποιούνταν ως «καβάτζες».

Πρόκειται για δύσβατα σημεία στα χωράφια όπου μετά από αρκετές ώρες σκαψίματος βρήκαν τα ναρκωτικά.

Συνολικά οι αρχές εντόπισαν και πάνω από 5 κιλά χασίς και 344 γραμμάρια κοκαΐνης.

Παράλληλα, βρήκαν και 4.640 ευρώ σε μετρητά τα οποία προέρχονταν από την διακίνηση των ναρκωτικών, ένα πιστόλι, δώδεκα κινητά τηλέφωνα και ζυγαριές ακριβείας.

Δεν ήταν λίγα τα μέλη της γνωστής οικογενείας που στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να φύγουν για να μην συλληφθούν.

Μάλιστα, πληροφορίες του cretapost ανέφεραν πως αρκετοί έτρεχαν στα χωράφια για να κρυφτούν ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση