HomeΚΡΗΤΗΣτην Ευρωβουλή η φωτιά του Ρεθύμνου – Επίκαιρη ερώτηση του Μ. Κεφαλογιάννη

Στην Ευρωβουλή η φωτιά του Ρεθύμνου – Επίκαιρη ερώτηση του Μ. Κεφαλογιάννη

Τι ζητά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη συμβολή των κοινοτικών ταμείων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλεί η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Οι δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην Ελλάδα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας ευνοούν τις μεγάλης κλίμακας πυρκαγιές που, δυστυχώς, καταστρέφουν την Ελλάδα  χρόνο με τον χρόνο.

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στο Ρέθυμνο στην Κρήτη,  τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Παύλος και Μέλαμπες έχουν εκκενωθεί καθώς πυρκαγιές σαρώνουν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ έχουν αποτεφρώσει και χιλιάδες πρόβατα και μελίσσια.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πυροσβέστες με τη βοήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων δίνουν μάχη από την Παρασκευή για να ελέγξουν τις μεγάλες πυρκαγιές, που αναζωπυρώνονται συνεχώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Με ποιο τρόπο μπορεί να υποστηρίξει την Κρήτη για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές;

Ποιες επιπρόσθετες μορφές βοήθειας θα μπορούσαν να παρασχεθούν για την αντιστάθμιση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κρήτη;

Διαφήμιση
Διαφήμιση