HomeHL-9Δύο τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Φωτογραφίες μέσα από το ελικόπτερο σε Ροδάκινο και Ορνέ

Δύο τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Φωτογραφίες μέσα από το ελικόπτερο σε Ροδάκινο και Ορνέ

Τραυματίες πυροσβέστης και ηλικιωμένη γυναίκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη μάχη κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο επιχειρούν από το πρωί ελικόπτερα από όλη την Κρήτη.

Στις φωτογραφίες του cretapost, διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που οι πυροσβέστες μέσα από τα ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από νωρίς το πρωί σε Ροδάκινο και Ορνέ.

fotia-rethymno fotia-rethymno2

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα τρία ελικόπτερα της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά και του ΕΜΟΔΕ) έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει από νωρίς το πρωί την περιοχή.

fotia-rethymno4 fotia-rethymno3

Εντολή εκκένωσης και στις Μέλαμπες – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Στην περιοχή του Ορνέ έχουν επικεντρωθεί οι περισσότερες προσπάθειες της πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το πρωί στην ενότητα Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Πριν λίγα λεπτά μάλιστα, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες για να εκκενώσουν προς Νέα Κρύα Βρύση. Επιπλέον, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν στα Canadair να πλησιάσουν και συνεχίζουν από αέρος τα ελικόπτερα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς τέσσερις ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 3 ελικόπτερα (Erickson και Mi-8 που ανεφοδιάζονται διαρκώς), 16 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2022


Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ηλικιωμένη – Τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο πυροσβέστης φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του χέριου και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Εκκενώθηκε οικισμός στον Ορνέ – «Η φωτιά έφτασε έξω από το χωριό»

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έφτασαν μέχρι και το χωριό Ορνέ με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να λαμβάνει την απόφαση να εκκενωθεί η περιοχή.

«Η φωτιά έφτασε έξω από το χωριό κι έτσι πήραμε την απόφαση της εκκένωσης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή τα εναέρια μέσα έχουν φτάσει και επιχειρούν κι αυτό σίγουρα θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της φωτιάς», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο κ. Ταταράκης.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα, στην μάχη με τις φλόγες συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στις πυρκαγιές και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

Στην μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου Νίκο Μανουσάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης.

arnaoutakis-rethymno-fotia

Διαφήμιση
Διαφήμιση