HomeΚΡΗΤΗΜεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώθηκε η περιοχή Ορνέ

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώθηκε η περιοχή Ορνέ

Επιχειρούν και τα ελικόπτερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Ορνέ Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έφτασαν μέχρι και το χωριό Ορνέ με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να λαμβάνει την απόφαση να εκκενωθεί η περιοχή.

Η φωτογραφία είναι από το goodnet.gr
Η φωτογραφία είναι από το goodnet.gr

«Η φωτιά έφτασε έξω από το χωριό κι έτσι πήραμε την απόφαση της εκκένωσης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή τα εναέρια μέσα έχουν φτάσει και επιχειρούν κι αυτό σίγουρα θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της φωτιάς», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο κ. Ταταράκης.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα, στην μάχη με τις φλόγες συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δεύτερο πύρινο μέτωπο στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται και νέο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο Ροδάκινο.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και τα ελικόπτερα.

Στις πυρκαγιές και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

Στην μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου Νίκο Μανουσάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης.

arnaoutakis-rethymno-fotia

Διαφήμιση
Διαφήμιση