HomeHL1-WorldΠαραιτήθηκε επισήμως ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, αφού εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο

Παραιτήθηκε επισήμως ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, αφού εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο

Δεν έχει ζητήσει άσυλο στη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, πρόεδρος της Σρι Λάνκα, παραιτήθηκε επισήμως, αφού εγκατέλειψε τη χώρα μετά το χάος των διαδηλώσεων.

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα εγκατέλειψε τη Σρι Λάνκα και έφτασε στη Σιγκαπούρη αφού πρώτα πέταξε στις Μαλδίβες το βράδυ της Τρίτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνοδεύεται από τη σύζυγό του και δύο σωματοφύλακες.

Πιστεύεται ότι ήθελε να φύγει από τη Σρι Λάνκα πριν παραιτηθεί για να αποφύγει την πιθανότητα σύλληψης.

Το κόστος των τροφίμων, των καυσίμων και άλλων βασικών προμηθειών έχει αυξηθεί στα ύψη για τους Σρι Λάνκα και τις τελευταίες ημέρες η χώρα έχει οδηγηθεί στο χάος μετά από διαδηλώσεις.

Δεν έχει ζητήσει άσυλο στη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα

«Δεν έχει ζητήσει άσυλο και ούτε του έχει χορηγηθεί άσυλο. Η Σιγκαπούρη γενικά δεν δέχεται αιτήματα για άσυλο», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, επιβεβαιώνοντας ότι είχε προσγειωθεί.

Η επιστολή παραίτησης στάλθηκε με email στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, ο οποίος είπε ότι θα ολοκληρώσει τις νομικές διαδικασίες και θα την ανακοινώσει επίσημα την Παρασκευή.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Ranil Wickremesinghe επέβαλε την Πέμπτη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σρι Λάνκα για δεύτερη ημέρα. Η κυβέρνησή του διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας από το μεσημέρι έως τις 05:00 την Παρασκευή για να καταστείλει τις διαδηλώσεις.

Οι δρόμοι του Κολόμπο ήταν πιο ήρεμοι καθώς οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές άρχισαν να εγκαταλείπουν μερικά από τα επίσημα κτίρια που είχαν καταλάβει.

«Αποσυρόμαστε ειρηνικά από το προεδρικό μέγαρο, την προεδρική γραμματεία και το γραφείο του πρωθυπουργού αμέσως, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», είπε μια εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση