HomeΕΛΛΑΔΑΣενάριο έφεσης στην απόφαση αποφυλάκισης Δημήτρη Λιγνάδη

Σενάριο έφεσης στην απόφαση αποφυλάκισης Δημήτρη Λιγνάδη

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις, μεταξύ αυτών το ότι έγινε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το Εφετείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι είπε ο Δημ. Λιγνάδης μετά την αποφυλάκισή του.

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, με την οποία δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, εξετάζει η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

 Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Μαρία Γκανέ ζήτησε σήμερα να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, βάσει της οποίας ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίζεται με την επιβολή περιοριστικών όρων μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.
 Ακόμα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου σε 12ετή κάθειρξη, καθώς και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν ορθώς αξιολογήθηκε το υλικό της αποδεικτικής διαδικασίας και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του σκηνοθέτη από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους άλλους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκισή του μετά την καταδίκη του, με τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Λιγνάδης: Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω και εγώ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε από τη φυλακή και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά, ενάμιση χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση