HomeΕΛΛΑΔΑΔίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια φυλακή για κάθε βιασμό, πρότεινε ο Εισαγγελέας

Δίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια φυλακή για κάθε βιασμό, πρότεινε ο Εισαγγελέας

Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη ώστε να αποφασίσει.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, νωρίτερα για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες δικάστηκε. Η απόφαση για τη μη αναγνώριση του ενός ελαφρυντικού (σύννομος βίος) ήταν ομόφωνη και για τη μη αναγνώριση του άλλου ελαφρυντικού (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) κατά πλειοψηφία.

Το δικαστήριο έκανε έτσι δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Κων. Κούντρια, ο οποίος είχε προτείνει νωρίτερα να μην αναγνωριστεί στον Δ. Λιγνάδη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου κάνοντας επίκληση σχετικών αποφάσεων του Αρείου Πάγου. «Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του», είχε αναφέρει ο εισαγγελέας.

Η μη αναγνώριση ελαφρυντικού στο πρόσωπο του κατηγορούμενου, οδηγεί στη μη μείωση της ποινής που θα του επιβάλλει το δικαστήριο στη συνέχεια.

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Λιγνάδης

Ένοχος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ανδρών.

Αυτή είναι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Φεβρουάριο. Είχε προηγηθεί διάσκεψη δικαστών και ενόρκων η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Ειδικότερα, o προφυλακισμένος σκηνοθέτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για τον πρώτο μηνυτή Α. Αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε και για την δεύτερη καταγγελία βιασμού που είχε γίνει σε βάρος του από τον Δ.Μ. . Πρόκειται για τον άνδρα που δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο να υποστηρίξει την καταγγελία του σε βάρος του Δ. Λιγνάδη, αν και η έδρα είχε διατάξει τη βίαια προσαγωγή του.

Αντίθετα, ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος, επίσης κατά πλειοψηφία, για την καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του για βιασμό από τον Π.Φ (5-2). Τέλος, ο σκηνοθέτης κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (4-3) για τον τρίτο καταγγέλλοντα S.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης άκουσε τη δικαστική απόφαση αμίλητος. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση