HomeΕΛΛΑΔΑΜύκονος: Έπιασαν στα πράσα τους Ιταλούς που έκλεβαν τουρίστες στις παραλίες

Μύκονος: Έπιασαν στα πράσα τους Ιταλούς που έκλεβαν τουρίστες στις παραλίες

Πώς δρούσε το κύκλωμα των Ιταλών δραστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην «τσιμπίδα» της ΕΛ.ΑΣ. πιάστηκαν οι Ιταλοί που έκλεβαν ακριβές τσάντες και «χτυπούσαν» στις παραλίες της Μυκόνου.  Οι δυο δράστες, συγκεκριμένα, «χώνονταν» στον κόσμο στα γνωστά παραλιακά εστιατόρια του νησιού, προσποιούνταν τους εύπορους τουρίστες και μόλις έβρισκαν ευκαιρία «τσιμπούσαν» πανάκριβες τσάντες και πορτοφόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο ένας εξ αυτών αφαιρούσε τα πολύτιμα αξεσουάρ και o άλλος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Οι δυο δράστες ιταλικής υπηκοότητας, είχαν νοικιάσει δωμάτιο στη περιοχή «Αργύραινας», το οποίο και είχαν μετατρέψει σε ορμητήριό τους, τοποθετώντας εκεί μέρος από τα κλοπιμαία.

Εκμεταλλευόμενοι το ευγενικό παρουσιαστικό τους, φρόντιζαν να περνούν απαρατήρητοι. Το ντύσιμό τους και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονταν, όταν βρίσκονταν ανάμεσα σε κόσμο, ξεγελούσαν. Βασικό μέλημά τους ήταν να μην τραβούν την προσοχή των φυλάκων των εστιατορίων μέχρι που μια μέρα οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.

Πώς πιάστηκαν οι Ιταλοί

Οι δυο Ιταλοί «τσαντάκηδες» κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες σε γνωστό παραλιακό μαγαζί, στο οποίο συχνάζουν εύποροι τουρίστες. Είχαν βάλει στο στόχαστρό τους μια μεσήλικη τουρίστρια που είχε αφήσει πάνω στην ξαπλώστρα της γυναικεία τσάντα θαλάσσης, μάρκας Louis Vuitton, μέσα στην οποία υπήρχε ένα πορτοφόλι της ίδιας μάρκας με 3.000 ευρώ σε μετρητά, πέντε πιστωτικές κάρτες, ένα ρολόι Rolex των 36.800 ευρώ, ένα νεσεσέρ με οκτώ μαγιό επώνυμων εταιριών, δυο πετσέτες θαλάσσης και ένα ζευγάρι παντόφλες μάρκας Gucci. Όλα τα αξεσουάρ ήταν συνολικής αξίας 43.960 ευρώ.

Οι δυο «τσαντάκηδες» παρακολουθούσαν επί ώρα το υποψήφιο θύμα τους και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Ξαφνικά, όμως, η γυναίκα γύρισε το κεφάλι της και είδε τον έναν από τους δύο δράστες με μια τσάντα στα χέρια.

Οι δυο Ιταλοί «τσαντάκηδες» ξαφνιάστηκαν, δεν άφησαν όμως την τσάντα με το μικρό θησαυρό και τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα δεν άργησε να αντιδράσει, αρχίζοντας να φωνάζει.

Για καλή της τύχη, σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος περιπολούσαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, οι οποίοι και άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες. Κατάφεραν, δε, να τους συλλάβουν μερικά μέτρα πιο κάτω.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία και παραδόθηκαν στο θύμα. Κατά την σωματική έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί, εντόπισαν ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα των δραστών κι άλλα ακριβά αξεσουάρ που είχαν αφαιρεθεί από λουόμενους παραλιακών κέντρων τις προηγούμενες ημέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση