HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση: Πρόκληση οι δηλώσεις του περιφερειάρχη για «στήριξη του έργου της Frontex στην Κρήτη»

Λαϊκή Συσπείρωση: Πρόκληση οι δηλώσεις του περιφερειάρχη για «στήριξη του έργου της Frontex στην Κρήτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη με τη Γενική Διευθύντρια της Frontex και τις δηλώσεις του για «στήριξη του έργου της Frontex στην Κρήτη» τοποθετήθηκαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην ατζέντα της περιφέρειας -εκτός από την προσπάθεια «ξεπλύματος» του ΝΑΤΟ – μπήκε και ο εξωραϊσμός του κατασταλτικού μηχανισμού της Frontex, που αντικείμενο της δράσης του, με βάση την εντολή της ΕΕ, είναι η άγρια καταστολή και οι επαναπροωθήσεις στα σύνορα για τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ο εγκλωβισμός των προσφύγων στις χώρες-πύλες εισόδου, όπως η Ελλάδα.

Η πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη με τη Γενική Διευθύντρια της Frontex και οι δηλώσεις του για «στήριξη του έργου της Frontex στην Κρήτη», αποτελούν πρόκληση για τον λαό της Κρήτης.

Συνειδητά η διοίκηση της περιφέρειας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από την επικίνδυνη για τους λαούς αποστολή που έχει αναλάβει η Frontex και την επικίνδυνη πολιτική που θέλει την Ελλάδα σε ρόλο «χωροφύλακα των ευρωπαϊκών συνόρων», με τη συνδρομή της Frontex, διαμορφώνοντας το έδαφος για την άγρια καταστολή στα σύνορα, τα καθημερινά σχεδόν ναυάγια και τις εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο, τον εγκλωβισμό στις Μόριες και στις νέες υπερδομές – φυλακές, την ανεξέλεγκτη δράση των διαφόρων κυκλωμάτων διακινητών.

Αυτόν το ρόλο της Frontex στα ελληνικά σύνορα, που αποτελεί εκτός των άλλων και defacto αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αποδέχτηκε τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.

Υπογραμμίζουμε ότι :
Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους και το να εκχωρείται μέρος της στην ΕΕ και στους αστυνομικοστρατιωτικούς μηχανισμούς της αποτελεί απαράδεκτο γεγονός και πηγή κινδύνων. Η Frontex καμία δουλειά δεν έχει στα σύνορα της χώρας και πρέπει να καταργηθεί.
Μόνη προστασία για τους πρόσφυγες είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, σε σύγκρουση με το ευρωενωσιακό πλαίσιο.
Σε αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ΕΕ και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, που αποτελούν εργαλεία για τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, την ένταση της καταστολής σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση