HomePost ItΚεγκέρογλου: «Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να γίνει προτεραιότητα»

Κεγκέρογλου: «Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να γίνει προτεραιότητα»

Στην Γεωργική Έκθεση Μεσαράς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου συμμετείχε στα εγκαίνια της Γεωργικής έκθεσης Μεσαράς στους Βώρους, μαζί με τον υπεύθυνο αγροτικού Παύλο Σκουλά και κλιμάκιο της ΝΕ, επισκέφτηκαν τα περίπτερα όπου συζήτησαν με εκθέτες, παραγωγούς και επιστήμονες.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς και στους πρωτεργάτες που ξεκίνησε 35 περίπου χρόνια, ανάμεσα τους ο Βαγγέλης Μαμαλάκης  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Γιώργος Βολικός πρόεδρος της Κοινότητας Βώρων, ο Δημήτρης Μιμής κ.α.

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη να καταστεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη ο πρωτογενής τομέας  με αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την ενίσχυση της πραγματικής παραγωγής αλλά και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, όπως  η εκτροπή του Πλατύ Πόταμου  για την οποία πετύχαμε με κοινοβουλευτική παρέμβαση, την δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών ότι θα δημοπρατηθεί μέσα το 2022.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, ενέργεια, καύσιμα, λιπάσματα, ζωοτροφές χαρακτηρίζοντας τα κυβερνητικά μέτρα ελλιπή και καθυστερημένα, προτείνοντας μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και πλαφόν στην λιανική του ηλεκτρικού.

Μίλησε για  την σημασία της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στον αγροδιατριατροφικό τομέα, με την Έκθεση να συμβάλλει καθοριστικά στην συνάντηση παραγωγής και τεχνολογίας.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί επιτέλους στην πράξη η συνεργασία πρωτογενή τομέα και τουρισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση