HomeHL-9Θεσμός 33 χρόνων η Γεωργική έκθεση Μεσσαράς που άνοιξε τις πύλες της

Θεσμός 33 χρόνων η Γεωργική έκθεση Μεσσαράς που άνοιξε τις πύλες της

Αρναουτάκης: Επενδύουμε στην ταυτότητα και στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παραγωγική ανάπτυξη της Μεσσαράς, στα έργα υποδομής αλλά και στην προώθηση των προϊόντων επενδύοντας όλοι στην ταυτότητα την ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της εκθέτης στην Μεσσαρά που έγιναν με επιτυχία στους Βώρους παρουσία κλήρου, θεσμικών εκπροσώπων, εκθετών και πλήθους κόσμου. Στην σημαντικότητα της έκθεσης που είναι θεσμός 33 χρόνια στην περιοχή αναφέρθηκε ο κ Αρναουτάκης, όπως και ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρήγορης Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης και ο πρόεδρος της έκθεσης Μεσσαράς Βαγγέλης Πρωτογεράκης.

Η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς, όπως είπε ο κ Αρναουτάκης, έχει πια καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Κρήτης και που παρά τις δυσκολίες στο οικονομικό περιβάλλον, η έκθεση των Βώρων, μπορεί να αναδείξει θετικά και ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως η δυναμική των προϊόντων και των υπηρεσιών του τόπου, που μπορούν να δώσουν μια καινούργια οπτική στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Επίσης αναφέρθηκε στη οικοδόμηση και στην εξέλιξη της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τους αγρότες, τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους του τόπου μας, ενώ ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Πρωτογενή Τομέα στοχεύει σε σειρά αναπτυξιακών έργων, όπως: Στην εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, και στην ολοκλήρωση και παράδοση στους αγρότες όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ,  όπως τα φράγματα και τα αρδευτικά δίκτυα, στην ενεργή υποστήριξη συλλογικών και ατομικών πρωτοβουλιών. Στόχος  η δημιουργία τοπικών και περιφερειακών δικτύων που μπορούν να ανταπεξέλθουν στους όρους του σύγχρονου ποιοτικού ανταγωνισμού, στην  καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας, στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων, στην αξιοποίηση των πόρων της νέας ΚΑΠ, του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα αποτελέσουν και το επόμενο διάστημα ένα ευρύτατο πεδίο συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με όλους τους φορείς του πρωτογενή τομέα, στην ενίσχυση των νέων αγροτών στη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και την ενίσχυση του brandname  της Κρήτης, στην ενίσχυση της δικτύωσης των  παραγωγών και την περαιτέρω συνεργασία τους με τα  ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης.

Κλείνοντας, ο κ Αρναουτάκης συνεχάρη το Επιμελητήριο, τον Δήμο Φαιστού, τους τοπικούς φορείς που μαζί με την Περιφέρεια συνδιοργανώνουν την έκθεση. Παράλληλα ευχαρίστησε τους θεσμικούς. εκπροσώπους, τους πολλούς συμμετέχοντες εκθέτες και τους πολίτες για την παρουσία τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση