HomeΚΡΗΤΗΘερμό καλωσόρισμα στους ομογενείς της Παγκρητικής Αμερικής από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Θερμό καλωσόρισμα στους ομογενείς της Παγκρητικής Αμερικής από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Εκδήλωση υποδοχής και ενδυνάμωσης των δεσμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι ομογενείς όπου γης στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση της ιστορίας του πολιτισμού, των παραδόσεων της Κρήτης, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην εκδήλωση υποδοχής και ενδυνάμωσης των δεσμών με το προεδρείο και τα μέλη την Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες επίσκεψη-προσκύνημα στο νησί μας, στη γη που γεννήθηκαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους.

Ο κ Αρναουτάκης καλωσορίζοντας στην Κρήτη τα 200 και πλέον μέλη της αποστολής της Παγκρητικής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στον τόπο των αναμνήσεων, στη γη των πατεράδων και των παππούδων σας. Σας υποδεχόμαστε γνωρίζοντας καλά πως οι Κρητικοί της Αμερικής είστε φορείς ενός ιδιαίτερου ψυχισμού και αγάπης για το νησί μας. Πως αναζητάτε τα σύμβολα που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά του τόπου μας, που μεταδίδουν και προβάλλουν την κρητική ιδιαιτερότητα, ως την αυθεντικότερη έκφραση της ιστορικής συνέχειας ενός πολιτισμού που γεννήθηκε σε αυτά τα χώματα χιλιάδες χρόνια πριν».

Ο Πρόεδρος της Παγκρητικής ένωσης Ιάκωβος Μπούτζουκας και εκπρόσωπος της Παγκρητικής στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτης Μπελαδάκης ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την υποδοχή, φιλοξενία και την διαχρονική στήριξη του στην ομογένεια. Μάλιστα ο πρόεδρος σε αναγνώριση της προσφοράς αυτής απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη, ενώ εγκόλπιο και τιμητική πλακέτα του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου που δεν ήταν παρόν λόγω έκτακτου κολλήματος παρέλαβε ο εκπρόσωπος του πατήρ Σταμάτιος.

Χειροκρότημα για τους χορούς και το τραγούδι σε νέες και νέους της ομογένειας τρίτης γενιάς.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μαλάδων Ηρακλείου δόθηκε έμφαση στις παραδόσεις της Κρήτης, στην μουσική, το παραδοσιακό τραγούδι, την μαντινάδα και τους χορούς, όπου εντυπωσίασαν για το ταλέντο και τις χορευτικές τους φιγούρες δεκάδες νέες και νέοι παιδιά τρίτης γενιάς ομογενών που χόρεψαν με τις δικές τους Κρητικές στολές. Όλα τα παιδιά στο χορό και στο τραγούδι χειροκροτήθηκαν θερμά από τον Περιφερειάρχη και τους παρισταμένους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους, δίδοντας τους παράλληλα συγχαρητήρια. Τα συγχαρητήρια του επίσης για τα παιδιά που είναι συνεχιστές των παραδόσεων, έδωσε ο Περιφερειάρχης στο προεδρείο της Παγκρητικής. Ο κ. Μπούτζουκας από την πλευρά του δήλωσε υπερήφανος για τα παιδιά, ενώ προς έκπληξη όλων έκανε γνωστό ότι τα παιδιά έμαθαν τους κρητικούς χορούς με τηλεδιάσκεψη και “ζουμ” την περίοδο της καραντίνας και εν όψει της επίσκεψης- προσκυνήματος που τώρα πραγματοποιούνε.

Αναμνηστικά δώρα επίσης για την στήριξη της ομογένειας δόθηκαν από τους τους εκπροσώπους της Παγκρητικής στον παριστάμενο εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κώστα Φασουλάκη. Επίσης παρόντες στην εκδήλωση από πλευράς Περιφέρειας ήταν ο Πρόεδρος του Π.Σ. Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πιτσούλης, Νίκος Ξυλούρης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης Γεωργία Μηλάκη, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας Σταύρος Τζεδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση