HomeHL-GreeceΛηστεία στο Σισμανόγλειο: Ντυμένοι γιατροί ανατίναξαν ΑΤΜ

Ληστεία στο Σισμανόγλειο: Ντυμένοι γιατροί ανατίναξαν ΑΤΜ

Ακινητοποίησαν τη φύλακα, άρπαξαν μετρητά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που προκάλεσαν τα ξημερώματα, γύρω στις 04:30, άγνωστοι δράστες σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι δράστες προκάλεσαν την έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται στα εξωτερικά της πύλης του νοσοκομείο. Από την έκρηξη και το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια του ισογείου, προκαλώντας πανικό στο προσωπικό, αλλά και στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι 4 δράστες κατάφεραν να αρπάξουν άγνωστο για την ώρα χρηματικό ποσό.

Ακινητοποίησαν τον φύλακα, ήταν ντυμένοι… γιατροί

Όλα δείχνουν πως οι δράστες χτύπησαν στοχευμένα και οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες από καιρό. Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι οι δράστες που αναζητούνται έφτασαν στο νοσοκομείο ντυμένοι με ιατρικές στολές, ο ένας μάλιστα φορούσε στολή υψηλής προστασίας που χρησιμοποείται από τους γιατρούς και νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς covid.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες προτού φτάσουν στο ΑΤΜ ακινητοποίησαν τη φύλακα και ακολούθως προκάλεσαν την έκρηξη με τον αυτοσχέδιο μηχανισμό. Την είδηση επιβεβαιώνει στο iefimerida.gr και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε σε πολλές γειτονιές των Βριλησσίων.

Ζημιές από την έκρηξη στο εσωτερικό του νοσοκομείου

Όπως προαναφέρθηκε, από την έκρηξη και το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια, ξηλώθηκαν φώτα, ενώ διαλύθηκαν και ψευδοροφές. Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

seismanogleio-3

Πλεύρης: Αποκαθίστανται οι ζημιές

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν στο νοσοκομείο:

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση