HomeΚΡΗΤΗΠαρουσίαση βιβλίου για τον Μενέλαο Ξυλούρη

Παρουσίαση βιβλίου για τον Μενέλαο Ξυλούρη

Σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991» την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 21.00 στην Πύλη Βηθλεέμ, στο Ηράκλειο.

Το βιβλίο αποτελεί κοινή εργασία του επίκουρου καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Μανόλη Γ. Δρακάκη και της φιλολόγου Ευαγγελίας Ι. Τακάκη, και συνιστά την πρώτη προσέγγιση στο βίο και την πολιτεία του Μενέλαου Ι. Ξυλούρη.

Αναδεικνύει την δράση του Μ.Ι. Ξυλούρη από τον Κρουσώνα, στους αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ως συναρχηγού της αντιστασιακής «Ομάδας Σατανά» κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αγωνιστή μετέπειτα, ενάντια στη Δικτατορία των συνταγματαρχών, και τέλος, ως εκλεγόμενου Βουλευτή Ηρακλείου επί μια εικοσαετία στις τάξεις της κεντρώας παράταξης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:   Νίκος Καραπιδάκης καθηγητής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου,  Αριστέα Πλεύρη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Μνημείων Δήμου Ηρακλείου,  Μιχάλης Παπαδάκης, συνεργάτης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης υπεύθυνος των  γερμανικών  αρχείων  Freiburg. Συντονιστής στην παρουσίαση θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση