HomeHL-9Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Κτηνιατρικής είναι γεγονός

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Κτηνιατρικής είναι γεγονός

5ετείς σπουδές με αναγνωρισμένο πτυχίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Κτηνιατρικής στην Κύπρο είναι πλέον γεγονός! Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το εντάσσει στα προγράμματα σπουδών του από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι πενταετές (300 ECTS) και θα προσφέρεται στην Αγγλική γλώσσα ενώ υπάρχει εξασφάλιση στην αναγνώριση του τίτλου από όλες τις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ και παγκόσμια.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία προγράμματος Κτηνιατρικής ξεκίνησε το 2017 από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητή Ανδρέα Χαραλάμπους.  Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίστηκε στο επιτυχημένο μοντέλο της Ιατρικής Σχολής ενώ η δομή του στηρίζεται στη έννοια της «Ενιαίας Υγείας – One Health» η οποία καθορίζει ότι η υγεία των ανθρώπων είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία των ζώων σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να κατανοήσουν τις βασικές βιολογικές αρχές της φυσιολογικής σωματικής λειτουργίας και ασθένειας, και την ικανότητα να διακρίνουν το παθολογικό από το φυσιολογικό, να προλαμβάνουν τις ασθένειες και να διαχειρίζονται με ασφάλεια τις διαδικασίες ζωικής παραγωγής. Ο πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους αποφοίτους για μια παραγωγική σταδιοδρομία στο κτηνιατρικό επάγγελμα, ενώ ταυτόχρονα να τους δώσει μια ισχυρή ακαδημαϊκή βάση για να ακολουθήσουν μια ερευνητική σταδιοδρομία.

Άρτια επιστημονική και εργαστηριακή εκπαίδευση

Η νέα αυτή Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εξασφαλίζει στον φοιτητή άρτια εκπαίδευση τόσο σε επιστημονικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο ενώ η πρακτική άσκηση ξεκινά από το πρώτο έτος φοίτησης.

Αυτό έχει επιτευχθεί εξαιτίας της συνεργασίας της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κτηνιατρικής Σχολής, που περιλαμβάνει κορυφαίους ακαδημαϊκούς από Κτηνιατρικές Σχολές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ισραήλ, σε συνδυασμό με   το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό και κλινικό προσωπικό από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Όπως άλλωστε ανέφερε σε πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος ο Κοσμήτορας της νεοσύστατης Κτηνιατρικής Σχολής και Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Σταύρος Μαλάς: «Οι στενές συνέργειες μεταξύ του προγράμματος Κτηνιατρικής, της Ιατρικής Σχολής, αλλά και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, δημιουργούν ένα ιδανικό ακαδημαϊκό οικοσύστημα, στο πλαίσιο του οποίου μπορούμε να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην κτηνιατρική, η οποία να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου».

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Προσφέρει περισσότερα από 100 προγράμματα σπουδών προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Οι φοιτητές του ξεπερνούν τους 14.000 και προέρχονται από 100 και πλέον χώρες. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του, αντανακλώνται στις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το Times Higher Εducation (THE) World University Rankings 2022, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τοποθετείται στο 3% των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, στη θέση 601-800. Κατ’ αναλογία, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην 6η θέση, ανάμεσα σε κυπριακά και ελληνικά πανεπιστήμια.

Για περισσότερες πληροφορίες του ακαδημαϊκού προγράμματος Κτηνιατρικής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.unic.ac.cy/vet/doctor-of-veterinary-medicine-dvm/

Διαφήμιση
Διαφήμιση