HomeΕΛΛΑΔΑΦωτιά στη Σπάρτη: Δίπλα στις αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες

Φωτιά στη Σπάρτη: Δίπλα στις αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίτερα την Τρίτη από άγνωστη αιτία σε δασική έκταση και πήρε γρήγορα διαστάσεις με το χωριό να πνίγεται στον καπνό και τους κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους

Ώρες αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιάς του δήμου Σπάρτης από τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή τους. Μάλιστα οι φλόγες έφθασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τις αυλές τους.

Η φωτιά που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση, πήρε γρήγορα διαστάσεις με το χωριό να πνίγεται στον καπνό και τους κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους. Γρήγορα οι φλόγες πλησίασαν τις αυλές κάποιων σπιτιών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον FLYnews, η πυρκαγιά ξέσπασε αιφνιδίως, είτε από καύση καλαμιών είτε από καύση άλλων αντικειμένων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωρήσει σε παρακείμενα χωράφια με ελαιόδενδρα. Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική, οι υδροφόρες της οποίας επενέβησαν ταχύτατα και κατάφεραν να την περιορίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η φωτιά έχει τεθεί, πλέον, υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας κάψει μερικά στρέμματα αγροτο-δασικής έκτασης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης θα διενεργήσει προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση