HomeΚΡΗΤΗΟ Δρόμος Ιστορικών Καφέ στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent

Ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent

Σε Workshop σχετικά με τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 13-14 Ιουνίου, η Γραμματεία της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές συμμετείχε σε διήμερο εργαστήριο με θέμα «Πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ευκαιρίες και προκλήσεις» στο Nottingham Trent University (NTU) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ, πρόσφατα πιστοποιημένος από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο οποίος προσκλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent συμμετείχε στα εργαστήρια με τον Γιώργο Λοβέρδο, HCR Route Manager και τη Μαρία Μυστακίδου, HCR Communication Officer.

Όπως αναφέρεται, σχεδόν εβδομήντα τοποθεσίες και οργανισμοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν σε 16 από τις 48 Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο εργαστήριο συναντήθηκαν και αντήλλαξαν απόψεις τα μέλη που συμμετέχουν ήδη στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και Διαδρομές που αναζητούν να επεκταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και οι εθνικοί οργανισμοί εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, για να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι Πολιτιστικές Διαδρομές.

Σε πολλά θεματικά εργαστήρια, οι συμμετέχοντες συζήτησαν πώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο στο πρόγραμμα Πολιτιστικές Διαδρομές και να αναπτύξει νέους ευρωπαίους εταίρους και δίκτυα στον τομέα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Το συνέδριο είχε στόχο να αναδείξει το προφίλ των Πολιτιστικών Διαδρομών που υπάρχουν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τονίσει τις μελλοντικές κατευθύνσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Τα εργαστήρια συνδιοργανώθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών (EICR) στο Λουξεμβούργο.

Στη διάσκεψη, ομιλίες έγιναν από την Πρέσβη Sandy MOSS, Μόνιμη Αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κ. Mike ROBINSON, Καθηγητή Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent, τον κ. Julien VUILLEUMIER, Πρόεδρο της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης (EPA), τον Stefano DOMINIONI, Εκτελεστικό Γραμματέα της EPA και Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών, την κα Carolina CLARK, Project Officer στο EICR, τον κ. Luca BRUSCHI, Διευθυντή της Via Frangicena, τον κ. Rémi PRAUD, Διευθυντή της Διαδρομής της ΕυρωπαΪκής Απελευθέρωσης, τον κ. Γιώργο ΛΟΒΕΡΔΟ, Διευθυντή του Δρόμου Ιστορικών Καφέ μαζί με την Μαρία Μυστακίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και τον κ. James BRIDGE, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου, UNESCO, μεταξύ των άλλων.

Το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent (NTU) εντάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Δίκτυο για τις Μελέτες των Πολιτιστικών Διαδρομών το 2021. Πρόκειται για ένα δημόσιο ερευνητικό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναγνωρίζεται ως το πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνο Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ευθυγραμμίζει τις δραστηριότητές του με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζοντας την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Το NTU θέτει συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και δίνει προτεραιότητα στην έρευνα που προάγει τη βιωσιμότητα.
nottinhgam
Φωτό: Γιώργος Λοβέρδος, HCR Route Manager & Μαρία Μυστακίδου, HCR Communication Officer κατά τη διάρκεια της ομιλίας

Περιοχή συνημμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση