HomeHL-GreeceΗλεία: Αγωνία για το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν χωριά

Ηλεία: Αγωνία για το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν χωριά

«Κόκκινος» συναγερμός και την Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες Αχαϊας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την φωτιά, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 195  πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Μάλιστα χθες,  εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση χωριών καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Επίσης επιχειρούν 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Εκκενώθηκαν χωριά – Μήνυμα από το 112

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και εχθές, πραγματοποιήθηκε προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα,  Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα της Π.Ε. Ηλείας προς ασφαλή σημεία.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση