HomeHL-9Κρητικιά μελετά την γλωσσική ανάπτυξη και τον αυτισμό

Κρητικιά μελετά την γλωσσική ανάπτυξη και τον αυτισμό

Ζητά την βοήθειά μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γνήσιο τέκνο του Οροπεδίου Λασιθίου, η Κατερίνα Αϊβαλιώτη, εγγονή του Αντιστρατήγου Αστυνομίας Πόλεων ε.α. Μανώλη Φραγκ. Σηφάκη, ιδρυτή της Ομάδας Ζ και του κέντρου επιχειρήσεων της Αμέσου Δράσεως, διεξάγει σημαντική έρευνα στον τομέα της Νευρογλωσσογίας του Πανεπιστημίου της Konstanz, Γερμανίας.

Με την ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών, όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ με τα παιδιά τους σε αυτή την έρευνα.

Το ερευνητικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών, διεξάγεται από τα πανεπιστήμια Κωνσταντίας (University of Konstanz), Κολωνίας (University of Cologne), Πατρών, Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος MiLA (Mind and Language in Autism – Γλώσσα και Θεωρία του Νου στον Αυτισμό).

Επιστημονικά υπεύθυνοι του προγράμματος είναι: για την Ελλάδα η Καθηγήτρια Αρχόντω Τερζή, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, και για τη Γερμανία ο Καθηγητής Θεόδωρος Μαρίνης από το Πανεπιστήμιο της Konstanz.

Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση των γνωστικών και γλωσσικών ικανοτήτων παιδιών με αυτισμό και η ανάπτυξη ενός εργαλείου γι αυτό το σκοπό.

Με αυτό το πρωτοπόρο εργαλείο που θα είναι μέσω υπολογιστή θα βοηθηθούν παιδιά με αυτισμό.

Όμως για την έρευνα χρειάζεται μία ομάδα ελέγχου δηλ. παιδιά με φυσιολογική γλωσσική ανάπτυξη, που δεν κάνουν λογοθεραπεία και για την ανάπτυξη του κλάδου της ελληνικής γλώσσας, πρέπει να έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα

Η έρευνα θα διεξαχθεί διαδικτυακά σε δύο συναντήσεις που θα απέχουν μεταξύ τους μία εβδομάδα. Το παιδί θα δει μια σειρά από ευχάριστα βίντεο και μια σειρά από εικόνες. Θα σταλεί και από ένα μικρό δωράκι-παιχνιδάκι για κάθε παιδί που θα συμμετάσχει.

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε διευκρινίσεις σχετικά με την έρευνα μπορείτε να επικοινωνήσετε μεσω email την μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κατερίνα Αϊβαλιώτη η οποία διεξάγει την έρευνα για την ελληνική γλώσσα: [email protected] tel: +30 6974563464.

Είναι πολύ σημαντική έρευνα και παρακαλώ για τη συνδρομή της Κρήτης ώστε να αναπτυχθεί αυτό το εργαλείο και για την ελληνική γλώσσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση