HomeHL1-WorldΝέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η Ελλάδα κάνει τον νταή, να πάρει μάθημα από τον περασμένο αιώνα»

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η Ελλάδα κάνει τον νταή, να πάρει μάθημα από τον περασμένο αιώνα»

Μετά τη σύσκεψη του ΝΑΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίχως τέλος είναι οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την σχετικά ουδέτερη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας προς τη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από τις διεθνείς συμφωνίες», είπε αρχικά ο Ερντογάν σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση για την Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Αντί να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις συγκρούσεις μας με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρυβόμαστε κάτω από τα φουστάνια κάποιου. Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί να γίνει νταής, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν έναν αιώνα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Η Τουρκία είδε την πραγματική κατάσταση του στρατού της στην επιχείρηση στην Κύπρο

Αναφερόμενος στη δυναμική του τουρκικού στρατού, ο Ερντογάν, δεν παρέλειψε να τονίσει το «γεμάτο δόξα, τιμή και νίκες» παρελθόν του.

«Στην πραγματικότητα, η Τουρκία δεν είχε την ευκαιρία να δει την πραγματική κατάσταση του στρατού της μέχρι την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Πρόσφατα κάναμε την επιχείρηση στην Έφεσο. Σε αυτή την «Άσκηση Έφεσος 2022 συμμετείχαν 39 χώρες από όλο τον κόσμο. Χάρη στην επιτυχία της, δώσαμε ένα πολύ καλό μάθημα στον κόσμο. Ως έθνος που έχει αναστηθεί από τις στάχτες του, η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε είδους νίκη ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως δεν η Τουρκία δεν έχει στο μυαλό της να κάνει πόλεμο, αλλά ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. «Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση