HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Σωκράτη Φάμελλο

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Σωκράτη Φάμελλο

Σοβαρά ζητήματα επί τάπητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο, είχε στο γραφείο του στη Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 01 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης , ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη Μάνος Παπαντωνάκης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Ζαν Αντρέα Γκαρντσίνι, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Βασίλης Σμπώκος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Διαδικτυακά έλαβαν μέρος στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Κώστας Βαρδαβάς , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης και η Διευθύντρια Πόπη Τζαβλάκη.

Στη διάρκεια της ειδικής σύσκεψης συζητήθηκαν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την ενεργειακή κατάσταση καθώς και οι επιπτώσεις που προκαλεί το κόστος ενέργειας στους Δήμους και κυρίως στις ΔΕΥΑ.

Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τον κ. Φάμελλο για τα κόστη που έχουν εκτοξευθεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ηρακλείου, μετά την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην δημιουργία της ενεργειακής κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου που προκρίνεται ως λύση  στο δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος της ΔΕΥΑΗ. Ακόμη ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο εμβληματικό έργο αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης από την πλευρά του τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Δημοτικής Επιχείρησης έχουν φέρει  σε δύσκολη κατάσταση τη λειτουργία της ΔΕΥΑΗ, ενώ επισήμανε ότι το έργο της αντικατάστασης των 150 χιλιομέτρων του δικτύου ύδρευσης είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που γίνονται στο Ηράκλειο.

Ακόμη στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κρήτη και διευκρινίστηκε ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου δεν περιλαμβάνει εργοστάσιο καύσης αλλά διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Κώστας Βαρδαβάς, παρουσίασε τις κινήσεις που έχουν γίνει σχετικά με την δημιουργία του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου ,ενώ αναφέρθηκε κι εκείνος με την σειρά του, στις δυσκολίες που υπάρχουν μετά τις αύξηση του ενεργειακού κόστους τονίζοντας πως είναι αναγκαία η κρατική ενίσχυση προς τους Ο.Τ.Α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση