HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Το 85% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

ΗΠΑ: Το 85% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οικονομία, κορωνοϊός, περιορισμός στο δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά και τα πεπραγμένα της διοίκησης Μπάιντεν φαίνεται να προβληματίζουν τους Αμερικανούς που σε συντριπτικά ποσοστά δηλώνουν απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι από την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα. Τα ποσοστά δυσαρέσκειας είναι εξίσου μεγάλα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μόνο ένα 38% να εγκρίνει τη δουλειά του Μπάιντεν.

Ειδικότερα σε έρευνα του AP-NORC που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ένα 85% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνει ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση, με μόλις το 14% να πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο το 78% δήλωνε ότι τα πράγματα κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση με ένα 21% να δηλώνει θετικό.

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στους Δημοκρατικούς

Επί του παρόντος, σύμφωνα με το CNN, τόσο το 92% των Ρεπουμπλικανών όσο και το 78% των Δημοκρατικών είναι δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση της χώρας — ο υψηλότερος αριθμός μεταξύ των Δημοκρατικών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πέρυσι. Μόνο το 20% των Αμερικανών περιγράφει την οικονομία της χώρας ως καλή, με το 79% να την αποκαλεί κακή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του AP-NORC. Αυτό το συναίσθημα, επίσης, είναι σχετικά διακομματικό, με το 90% των Ρεπουμπλικανών και το 67% των Δημοκρατικών να περιγράφουν την οικονομία ως φτωχή.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που κυκλοφόρησε επίσης την Τετάρτη εντοπίζει αυξανόμενη δυσαρέσκεια, ειδικά μεταξύ των Δημοκρατικών, τις ημέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα για άμβλωση.

Σε αυτή τη δημοσκόπηση, το 62% των Δημοκρατικών λέει ότι τα πράγματα στη χώρα είναι σε κακό δρόμο, από 49% την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίθετα, το 86% των Ρεπουμπλικανών λέει ότι τα πράγματα είναι σε λανθασμένο δρόμο, ελαφρώς χαμηλότερα από 94% μια εβδομάδα νωρίτερα.

Τι λένε οι Αμερικανοί για τον Μπάιντεν

Οι απόψεις των Αμερικανών για τον κ. Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, παραμένουν αρνητικές. Έρευνα του CNN καταγράφει τον μέσο όρο των ερευνών που έγιναν το δεύτερο μισό του Ιουνίου και διαπιστώνει ότι το 38% των Αμερικανών εγκρίνει τη δουλειά που κάνει, με το 57% να την αποδοκιμάζει, παρόμοια με τις αξιολογήσεις του νωρίτερα τον μήνα.

Στη δημοσκόπηση του AP-NORC, από το 38% που εγκρίνει την  απόδοση του Μπάιντεν – σε αντίθεση με το 57% που την αποδοκιμάζει – το 28% των ενηλίκων των ΗΠΑ συμφωνεί στις κινήσεις Μπάιντεν στην οικονομία – τη χαμηλότερη βαθμολογία του επί του θέματος μέχρι σήμερα σε αυτή την έρευνα – το 36% εγκρίνει την απόδοσή του στην πολιτική για τα όπλα και το 53% εγκρίνει το πώς χειρίστηκε την πανδημία του κορωνϊού.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση