HomeΕΛΛΑΔΑ17 Νοέμβρη: Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στις γιάφκες

17 Νοέμβρη: Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στις γιάφκες

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αρχή του τέλους της 17 Νοέμβρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρασαν ήδη δύο δεκαετίες από το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2002 όταν μια βόμβα εξερράγη πρόωρα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε η αρχή του τέλους για την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Τις επόμενες ημέρες οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των μελών της οργάνωσης, ενώ βρήκαν και τις γιάφκες όπου έκρυβαν τα όπλα και άλλο υλικό της 17 Νοέμβρη.

Υπήρχε η σημαία της 17 Νοέμβρη

Ένας από τους αστυνομικούς που που μπήκε στις γιάφκες της 17 Νοέμβρη, ο αντιστράτηγος Ε.Α. Ευστράτιος Κυριακίδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN, και περιγράφει όσα είδε, με τη σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης, το οπλοστάσιο και τις προκηρύξεις.

Πρόκειται για τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, ο οποίος ήταν προϊστάμενος των εγκληματολογικών εργαστηρίων, εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάστηκε ολόκληρο το οπλοστάσιο της 17 Νοέμβρη.

Ο Ευστράτιος Κυριακίδης είπε χαρακτηριστικά: «ανοίγουμε την πόρτα με προφυλάξεις, είχαμε λάβει μέτρα μήπως ήταν η γιάφκα παγιδευμένη με εκρηκτικά, και όταν βεβαιωθήκαμε ότι δεν είναι μπήκαμε μέσα. Μπήκα από τους πρώτους. Βλέπω τη σημαία με το περιβόητο κίτρινο αστέρι, όνειρο δεκαετιών για πολλούς αξιωματικούς για να βρεθούν σε μια τέτοια σκηνή, δίπλα τα μπαζούκας τα κλεμμένα, όπλα, εκρηκτικά, υπήρχε μια προκήρυξη από το κομπιούτερ βγαλμένη».

Μάλιστα, σε αυτή υπήρχαν χειρόγραφες σημειώσεις και ο αντιστράτηγος είπε σε συνάδελφό του ότι πρέπει να την προσέξουν γιατί αυτός μπορεί να ήταν ο γραφικός χαρακτήρας του αρχηγού.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση