HomeHL-9Ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο – Πάνω από 450.000 χλμ γράφουν τα κοντέρ τους

Ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο – Πάνω από 450.000 χλμ γράφουν τα κοντέρ τους

Καθυστερεί η επισκευή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΕΚΑΒ ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον πολίτη και στους ασθενείς. Όποτε κι αν χρειάστηκε κάποιος τη βοήθεια τους ήταν πάντα εκεί, πρόθυμοι να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει γράψει το κάθε κοντέρ του ασθενοφόρου.

Αν και ο στόλος έχει ανανεωθεί τα τελευταία 15 χρόνια εντούτοις τα χιλιόμετρα είναι πολλά και οι βλάβες αρκετές. Σ αυτό βέβαια συμβάλλει και το κακό οδικό δίκτυο!

Το απόγευμα της Τετάρτης ένα όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης στην Λ.Κνωσού. Αν και οι διασώστες προσπάθησαν να το θέσουν και πάλι σε λειτουργία δεν το κατάφεραν και κλήθηκε οδική βοήθεια προκειμένου να απομακρυνθεί από το δρόμο και να μεταφερθεί στο συνεργείο.

Ευτυχώς μέσα δεν υπήρχε ασθενής. Αν υπήρχε όμως και ήταν σοβαρό περιστατικό;

Τα ασθενοφόρα του Ηρακλείου ανανεώθηκαν το 2008-9, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το 2016 από την περιφέρεια Κρήτης και το 2020 από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο στόλος του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο έχει από 450.000 χλμ έως και 600.000 χλμ.

Καθυστερεί η επισκευή τους

Λόγω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ η επισκευή των οχημάτων καθυστερεί αρκετά. Μέχρι να γίνει η διαδικασία και να εγκριθεί η αλλαγή των ανταλλακτικών ο χρόνος που απαιτείται είναι πολύ μεγάλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επισκευή κλιματιστικού, που το όχημα παραμένει στο συνεργείο εδώ και 15 ημέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση