HomeΚΡΗΤΗΈργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του ποταμού Ταυρωνίτη

Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του ποταμού Ταυρωνίτη

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση σχετικά με τα «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» είχε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη, παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριου Κουμάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η αξιολόγηση της πορείας του μεγάλου αυτού έργου (το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή του δίδυμου διασυνδεδεμένου φράγματος Σεμπρωνιώτη και Ντεριανού και τα συνοδά έργα τους), καθώς μετά την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ που έλαβε χώρα στις 22/6/2022, αναμένεται η εκκίνηση του διαγωνισμού εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλογερής, από την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνεται πως το εγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 215,4 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) περιλαμβάνει – χωρίς καμία περικοπή – το σύνολο των προτάσεων για ύδρευση και άρδευση που υπέβαλε η Αντιπεριφέρεια Χανίων σε συνεργασία με τους δύο δήμους.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα σε εθνικό επίπεδο, το οποίο θα καθορίσει την μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Είναι σαφές πως βαίνει προς υλοποίηση με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ένα μεγάλο όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το σημαντικότερο έργο του «Γενικού Σχεδίου Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Δυτικής Κρήτης» του μελετητή Παύλου Παυλάκη.

Για την εξαιρετική εξέλιξη του έργου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι δύο Δήμαρχοι, ευχαριστούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που σχεδιάζουν και θα υλοποιήσουν το έργο, την Βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη για τις συνεχείς και καθοριστικές παρεμβάσεις της και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη που έπειτα από δική του πρόταση δρομολογείται η υλοποίηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση