HomeHL-GreeceΚυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον Ιρανό πρόσφυγα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον Ιρανό πρόσφυγα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Τον προσκάλεσε στο Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης από την Μαδρίτη με τον Ιρανό πρόσφυγα από τη Λέσβο που αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, στη συνομιλία τους, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, τον συνεχάρη, του είπε ότι αποτελεί παράδειγμα και είναι πηγή αισιοδοξίας, ενώ τον κάλεσε την επόμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν.

Νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν, μετά την «κόλαση» της Μόριας, αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Μαθήματα δύναμης και θέλησης παραδίδει ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, ο οποίος έφθασε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν, αφήνοντας μια δύσκολη ζωή πίσω του και κατάφερε να αριστεύσει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18,25.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το AiolosTV, ο Κουρός από το Ιράν – ή Κύρος στα ελληνικά, όπως ο βασιλιάς των Περσών, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε – βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην Έκθεση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση