HomeHL-9Πανελλαδικές 2022: Οι πρώτοι των… πρώτων στην Κρήτη

Πανελλαδικές 2022: Οι πρώτοι των… πρώτων στην Κρήτη

Οι πρώτες τους επιλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι σκληροί κόποι όλης της χρονιάς φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς για δεκάδες Κρητικόπουλα που πήραν χθες τους βαθμούς τους και διαπίστωσαν πως πέτυχαν τους υψηλούς βαθμούς που ήθελαν και πλέον μπορούν να εισαχθούν στην σχολή της επιλογής τους.

Οι πρώτοι των… πρώτων στο Ηράκλειο

Ένας από τους πρώτους των πρώτων από την Κρήτη, ο Αχιλλέας Λυδάκης, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.110 μόρια.

«Στόχος μου ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το ότι τα κατάφερα μου δίνει χαρά, γιατί η προσπάθεια ήταν μεγάλη» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αριστούχος των πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος ετοιμάζεται για τις σπουδές του.

Με 18.675 μόρια, η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη από το Ηράκλειο, κατάφερε στη δεύτερή της προσπάθεια να πιάσει τα μόρια που απαιτούνται για να εισαχθεί στην Ιατρική. «Ήταν μια πολύ κουραστική προσπάθεια, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα πίσω. Αυτό που μένει είναι η ικανοποίηση και η βεβαιότητα ότι όσο προσπαθεί, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις» ανέφερε η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη, που ολοκληρώνοντας μια μεγάλη προσπάθεια, προέτρεψε ακόμη και όσους μαθητές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα «να μη το βάλουν κάτω και να προσπαθούν».

Ο Χανιώτης του Cern αρίστευσε στις πανελλαδικές

Μπορεί τα θέματα στην Χημεία να τον είχαν δυσκολέψει όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πιάσει το απόλυτο 100 από τον ένα βαθμολογητή και να γράψει 19,9 μετατρέποντας σε… περίπατο την εισαγωγή του στο Φυσικό Αθηνών.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων, ήταν ανάμεσα στους 250 Έλληνες μαθητές που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαΐκος Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής) στην Γενεύη της Ελβετίας και πραγματοποίησε τη μαθητεία του πάνω στην ανάλυση δεδομένων που προκύπτουν από τα όργανα των επιταχυντών του CERN.

Σήμερα, με πάνω από 18.500 μόρια, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές του στις φυσικές επιστήμες. Έγραψε 19,9 χημεία, 19, 9 μαθηματικά, 19 φυσική και 14 έκθεση.

Οι… πρωτιές στο Ρέθυμνο

Έχοντας περάσει μία δύσκολη χρονιά με πολλή προσπάθεια και θυσίες, οι μαθητές του Ρεθύμνου πήραν τα αποτελέσματα του κόπου τους.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, δεκάδες νέοι ρεθυμνιώτες βλέπουν μπροστά τους να ανοίγεται μία νέα σελίδα της ζωής τους και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα επιλέξουν τη σχολή που επιθυμούν.

Η Αργυρώ Φουρφουλάκη, απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ, συγκέντρωσε συνολικά 18.750 μόρια και στόχος της είναι η Νομική Αθηνών, ένας στόχος που επιτυγχάνεται πλέον μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, όπως σημείωσε η ίδια.

H Δέσποινα (Δένα) Μαλλιαρού, απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ, που κατάφερε να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 18,7 βάζει πλώρη για τη Νομική Αθηνών, που ήταν στόχος που διεκδίκησε όπως τόνισε σε όλη τη μαθητική της πορεία

Ο Φίλιππος Κωσταντινίδης με συνολικά 17.450 μόρια, απόφοιτος του ΓΕΛ Ατσιποπούλου έχει θέσει υψηλούς στόχους και με συστηματική προσπάθεια πλέον πλησιάζει τα όνειρά του. Στόχος του είναι να εισαχθεί στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) ενώ η δεύτερη επιλογή του είναι η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Χαρά Βιδιαδάκη, απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου, στοχεύει στη Νομική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε η ίδια. Συγκεντρώνοντας συνολικά 18.000 μόρια, η εισαγωγή της στη σχολή της Θεσσαλονίκης όπως τόνισε είναι σίγουρη, κάτι που τη φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο στόχο της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση