HomeΚΡΗΤΗΦωτιά στην Κέρη: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Κέρη: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στο δάσος της Κέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά στην δασική περιοχή κινητοποιώντας τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 10 οχήματα με 37 άνδρες και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και μηχανήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ.

kerh-fotia1

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν.. μάχη για να την σβήσουν πλήρως.

kerh-fotia

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 3 οχήματα με 9 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θα βρίσκονται σήμερα στους νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για να σημειωθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο στο… κίτρινο βρίσκεται σχεδόν όλη η Κρήτη, με εξαίρεση τα Χανιά.

xarths-fotia

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση