HomeHL-GreeceΠατήσια: Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της 84χρονης πριν από έναν χρόνο

Πατήσια: Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της 84χρονης πριν από έναν χρόνο

Το αντικλείδι και το “λάθος” των δραστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της άγριας δολοφονίας μίας 84χρονης γυναίκας, που είχε διαπραχθεί στα Πατήσια τον Μάρτιο του 2021. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν έναν 20χρονο αλβανικής καταγωγής και μία 38χρονη ομοεθνή του, ενώ επιπλέον ταυτοποίησαν τρία ακόμη άτομα. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 25χρονο που κρατούνται ήδη σε φυλακές στο εξωτερικό και την Ελλάδα, αλλά και έναν 24χρονο ο οποίος αναζητείται.

Οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης τις πρωινές ώρες της 8ης Μαρτίου 2021, με σκοπό τη ληστεία. Αφού έδειραν την 84χρονη, την έδεσαν και στη συνέχεια της έκλεισαν τη μύτη και το στόμα, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο.

Σημειώνεται ότι ο γιος της ηλικιωμένης βρισκόταν στο σπίτι την ώρα που εισέβαλαν οι ληστές, αλλά δεν κατάλαβε κάτι γιατί κοιμόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δράστες είχαν πληροφόρηση ότι η γιαγιά έκρυβε λεφτά μέσα στο σπίτι της, καθώς στην ίδια πολυκατοικία διέμενε μία μητέρα και ο γιος της, αλβανικής καταγωγής. Εκείνοι ήταν, δε, που έδωσαν στους ληστές ένα αντικλείδι με το οποίο μπήκαν στην κατοικία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ωστόσο, παρά τις έρευνες που έκαναν στο σπίτι δεν βρήκαν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα κι έτσι έφυγαν με άδεια χέρια. Στο μεταξύ, δυστυχώς, η άτυχη 84χρονη είχε εκπνεύσει.

Όπως αναφέρουν πηγές, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση δολοφονίας της ηλικιωμένης αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες που ήρθαν στην κατοχή τους, αλλά και μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράστες είχαν κάνει ένα μοιραίο λάθος καθώς χρησιμοποίησαν ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο για να μεταβούν στην κατοικία της 84χρονης. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο στοιχείο που τους “πρόδωσε”.

Ο δράστης που σκότωσε την άτυχη γυναίκα ήταν ένας εκ των Αλβανών κατηγορουμένων, ενώ από την έρευνα προέκυψε ο τρόπος δράσης και ο ρόλος καθενός στην εγκληματική πράξη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση