HomeHL-EconomyΧατζηδάκης: Έρχεται το «ψηφιακό δωμάτιο» για επικοινωνία του ΕΦΚΑ με συνταξιούχους εντός του Ιουλίου

Χατζηδάκης: Έρχεται το «ψηφιακό δωμάτιο» για επικοινωνία του ΕΦΚΑ με συνταξιούχους εντός του Ιουλίου

Ξεκινά η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δημιουργία ενός ψηφιακού δωματίου επικοινωνίας μεταξύ του ΕΦΚΑ και του εν δυνάμει συνταξιούχου, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι σε αυτό το ψηφιακό δωμάτιο, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Ιουλίου, θα επιλύονται μεταξύ των εμπλεκομένων όλα τα θέματα που υπάρχουν για την έκδοση των συντάξεων, ενώ θα μπορούν να κατατίθενται και πρόσθετα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά. Yπενθυμίζεται ότι για τη δημιουργία του «ψηφιακού δωματίου» είχε αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ του και το iefimerida.gr.

Χατζηδάκης: Ξεκινά η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι από την επόμενη Παρασκευή ξεκινάει η ψηφιακή κάρτα εργασίας για εργαζομένους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Τόνισε ότι «συνδυαστικά, η κάρτα εργασίας και η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας είναι οι καλύτερες εγγυήσεις για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας, που αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα».

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι εντός των ημερών θα γίνει έκτακτη πίστωση των ποσών που περικόπηκαν από τους συνταξιούχους του ΟΤΕ, από λάθος που – σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ – υπήρξε στα αρχεία πληρωμών.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση