HomeHL-WorldΣύνοδος ΝΑΤΟ: Το ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν και τα βήματα πίσω για να τον συναντήσει ο Μπάιντεν

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Το ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν και τα βήματα πίσω για να τον συναντήσει ο Μπάιντεν

Η Τουρκία επιδίδεται σε ένα ανατολίτικο παζάρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να επιδοθεί σε ανατολίτικο παζάρι με στόχο να πετύχει μία συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία επιδίδεται σε ένα ανατολίτικο παζάρι.

Μάλιστα όπως φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να κάνει βήματα πίσω στη στάση που τηρήσει απέναντι στη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στη Συμμαχία θα κρίνει και το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ενδεικτικό είναι πως και Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν πως οι σημερινές διαβουλεύσεις με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και ενδεχόμενη συμφωνία θα ανοίξουν τον δρόμο για μια συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν.

Από την άλλη βέβαια θεωρείται σχεδόν σίγουροι πως Τούρκος πρόεδρος θα βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών όσα περισσότερα θέματα μπορεί, όπως οι τρομοκρατικές οργανώσεις, η έκδοση μελών τέτοιων οργανώσεων, αλλά και η άρση του εμπάργκο όπλων, σε μία προσπάθεια να κερδίσει κάτι.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση