HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέλος η υποστήριξη στα Windows 8.1 – Η προειδοποίηση της Microsoft

Τέλος η υποστήριξη στα Windows 8.1 – Η προειδοποίηση της Microsoft

Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτοιμη να πει… αντίο στα Windows 8.1 είναι η Microsoft , καθώς η επίσημη υποστήριξη σταματά στις αρχές του 2023.

Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιήσεις σε όσους συνεχίζουν να τρέχουν τα Windows 8.1 στους υπολογιστές τους, υπενθυμίζοντάς τους πως σύντομα μάλλον θα αναγκαστούν να τα… αποχωριστούν. Αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούν τα χρησιμοποιούν, όμως κάτι τέτοιο δεν προτείνεται, με δεδομένο ότι η Microsoft δεν θα παρέχει επιπλέον ενημερώσεις ασφαλείας μετά τις 10 Ιανουαρίου 2023. Επομένως, όσοι δεν κάνουν την αναβάθμιση σε κάποια νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα πρέπει να ζουν με το ρίσκο το πιθανών κενών ασφαλείας.

“Στις 10 Ιανουαρίου 2023, οι συσκευές καταναλωτών που λειτουργούν με Windows 8.1 δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τη Microsoft. Για περαιτέρω στοιχεία μπορείτε να βρείτε έναν πλήρη πίνακα, με τις ημερομηνίες υποστήριξης και τις εκδόσεις των Windows 8.1 που επηρεάζονται, εδώ: Windows 8.1 – Microsoft Lifecycle | Microsoft Docs. Μόλις ολοκληρωθεί η υποστήριξη, οι πελάτες που χρησιμοποιούν ενεργά το λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους, αλλά δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή ειδική υποστήριξη προϊόντων για τα Windows 8.1 από τη Microsoft”, αναφέρεται στην κοινότητα της Microsoft.

8-53

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα unboxholics η Microsoft δεν θα παρέχει κάποιο Extended Security Update (ESU) πρόγραμμα για επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ούτε η επιλογή για επί πληρωμή ενημερώσεις για οργανισμούς που ενδεχομένως βασίζονται ακόμη στο λειτουργικό.

Για την ιστορία, η επίσημη υποστήριξη για τα Windows 8 έχει σταματήσει από το 2016, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είχε κάνει τη μετάβαση στα Windows 8.1. Πρόκειται για μια ελαφρώς φρεσκαρισμένη έκδοση του λειτουργικού, η οποία διόρθωνε κάποια από τα κραυγαλέα προβλήματα. Με τα Windows 8 η Microsoft είχε αλλάξει εντελώς την Έναρξη, δημιουργώντας ένα μενού που καταλάμβανε ολόκληρη την οθόνη και ήταν σχεδιασμένο με τις οθόνες αφής κατά νου. Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση, με τα Windows 10 να αναιρούν την πλειοψηφία των μεγάλων αλλαγών το 2015.

Πλέον τα Windows 10 είναι μάλλον η μοναδική επιλογή για τους κατόχους υπολογιστών με Windows 8.1, αφού η επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft επισημαίνει: Οι περισσότερες Windows 8.1 ή Windows 8 συσκευές δεν πληρούν τις απαιτήσεις για την αναβάθμιση σε Windows 11. Ως εναλλακτική λύση, οι συμβατοί υπολογιστές με Windows 8 και 8.1 μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 10 αγοράζοντας και εγκαθιστώντας μια πλήρης έκδοση του λογισμικού.
Τι είναι η πολιτική κύκλου ζωής για τα Windows 8.1;

Τα Windows 8.1 έφτασαν στο τέλος της Βασικής Υποστήριξης στις 9 Ιανουαρίου 2018 και θα φτάσουν στο τέλος της Εκτεταμένης Υποστήριξης στις 10 Ιανουαρίου 2023. Με τη γενική διαθεσιμότητα των Windows 8.1, οι πελάτες στα Windows 8 είχαν έως τις 12 Ιανουαρίου 2016, για να μεταβούν στα Windows 8.1 προκειμένου να εξακολουθούν να λαμβάνουν υποστήριξη.
Γιατί απαιτείται από τους πελάτες των Windows 8 να αλλάξουν στα Windows 8.1 δύο χρόνια μετά τη γενική διαθεσιμότητα;

Ιστορικά, η Microsoft έχει υιοθετήσει μια παρόμοια προσέγγιση υποστήριξης που σχετίζεται με τα Service Pack. Όταν κυκλοφορήσει ένα Service Pack των Windows, η Microsoft παρέχει στους πελάτες 24 μήνες υποστήριξης για το προηγούμενο Service Pack ή την αρχική έκδοση. Σε αντίθεση με τα Service Pack που είναι συνήθως μια συλλογή ενημερώσεων κώδικα, τα Windows 8.1 έχουν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις και έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να αναπτύξουν αυτήν την ενημερωμένη έκδοση παρόμοια με τα Service Pack. Επομένως, εφαρμόζουμε την πολιτική service pack στα Windows 8.1.

Τα Windows 8.1 δεν αλλάζουν τις απαιτήσεις υλικού σε σύγκριση με τα Windows 8 και οι υπάρχουσες εφαρμογές του Microsoft Store θα λειτουργούν με τα Windows 8.1. Οι επιχειρηματικοί πελάτες που είχαν άδεια χρήσης εξασφάλισης λογισμικού έλαβαν τα Windows 8.1 ως δωρεάν ενημέρωση.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση