HomeHL1-EconomyPower Pass: Αιτήσεις για όλους ανεξαρτήτως ΑΦΜ έως τις 30 Ιουνίου

Power Pass: Αιτήσεις για όλους ανεξαρτήτως ΑΦΜ έως τις 30 Ιουνίου

Τι να προσέξετε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αιτήσεις για το Power Pass συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Το Σάββατο το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 0, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον όλοι οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Η τελική προθεσμία είναι η 30η Ιουνίου, αν και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση.

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται στο vouchers.gov.gr. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Αναλυτικά:

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.

Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε: είτε να τα επιβεβαιώσετε, είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).

Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός.

Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση