HomeHL-GreeceΕπίθεση στο Όσλο: Η ανάρτηση του ΥΠΕΞ: «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι»

Επίθεση στο Όσλο: Η ανάρτηση του ΥΠΕΞ: «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι»

Για τη χθεσινή φριχτή επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανάρτηση από το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter

«Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τη χθεσινή φρικτή επίθεση στο Όσλο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες. Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στο λαό και την κυβέρνηση της Νορβηγίας».

Ο ύποπτος συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) έξω από δύο νυχτερινά κέντρα, το ένα εκ των οποίων ήταν γκέι κλαμπ, στο κέντρο του Όσλο. Πρόκειται για έναν 42χρονο Νορβηγό ιρανικής καταγωγής, διευκρίνισε αξιωματούχος της αστυνομίας της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Το όνομα του άνδρα δεν δημοσιοποιήθηκε, ήταν όμως γνωστός στις υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών, που είναι επίσης επιφορτισμένες με θέματα αντιτρομοκρατίας.

Είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρομοκρατική ενέργεια. Η τελευταία κατηγορία συσχετίζεται «με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, τον αριθμό των σκηνών του εγκλήματος και υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι είχε την πρόθεση να σπείρει τον τρόμο».

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στο είδος των στόχων του, που ήταν νυχτερινά κέντρα και ιδιαιτέρως το ένα, η London Pub, που είναι γκέι κλαμπ.

Ο ύποπτος είχε επίσης απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν για μικροαδικήματα, όπως το ότι έφερε μαχαίρι ή ακόμη είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση