HomeHL-HealthΠώς επηρεάζει το δέρμα μας η κακή διατροφή, ο ύπνος και το στρες;

Πώς επηρεάζει το δέρμα μας η κακή διατροφή, ο ύπνος και το στρες;

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται σήμερα με το πώς μπορούμε διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φροντίζω το δέρμα μου περίπου. Δεν είμαι ιδιαίτερα σχολαστική με κρέμες κλπ. Έχω πολύ καλό DNA από τους γονείς μου, αλλά και αυτό ισχύει μέχρι ενός σημείο. Τα βασικά τα έκανα πάντα, αλλά μια έξτρα περιποίηση ή κάτι παραπάνω, όχι», ανέφερε η Αποστολία Ζώη.

«Για να δημιουργηθεί μια ρυτίδα, θα πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες. Θα πρέπει να καταστραφεί ο ινοβλάστης, θα γίνει μυϊκή υπερτροφία που θα καταπονήσει το δέρμα. Στη συνέχεια μετράει και ο τρόπος ζωής, ήλιος, τσιγάρα, κακή διατροφή», εξήγησε η κ. Καρδάση.

«Ο… λογαριασμός ξεκινάει να πληρώνεται από τα 25», πρόσθεσε η ίδια, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «Η γήρανση του δέρματος είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας».

«Έχω πάρει τα καλύτερα γονίδια των γονιών μου. Από τη μητέρα μου έχω πάρει το δέρμα της που ήταν πάντα πολύ “τσίτα”. Μέχρι και το τέλος της ζωής της έμοιαζε πάντα πολύ μικρότερη. Ο πατέρα μου ήταν πάντα fit, σα να έκανε γυμναστική καθημερινά», είπε η δημοφιλής τραγουδίστρια.

«Κληρονομούμε τα πάντα. Απαιτούνται θυσίες για να κρατήσουμε το δέρμα μας σε καλή κατάσταση», τόνισε η κ. Καρδάση.

«Όταν για μια περίοδο δεν τρώω σωστά, το δέρμα μου θαμπώνει. “Πετάω” κάποια σπυράκια, κυρίως με τα γλυκά. Πολύ σημαντικός είναι και ο ύπνος. Όταν έχω κοιμηθεί καλά, βλέπω το πρόσωπό μου το πρωί και είναι σα να είναι λίγο πιο λευκή η επιδερμίδα μου», σημείωσε η Αποστολία Ζώη.

«Στο πρόσωπό μας κάθε πρωί φαίνεται τι φάγαμε εχθές, αν είμαστε πρησμένοι, αν έχουμε πάρει υπερβολικούς υδατάνθρακες και αλάτι έχουμε ένα κακό πρήξιμο στο πρόσωπο. Η επιδερμίδα θα έχει διαφορετική χρωστική και το χειρότερο από όλα είναι αυτό που φαίνεται στα μάτια. Είμαστε ό,τι τρώμε. Και ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. Αν δεν κοιμόμαστε φυσιολογικά, μας γερνάει», εξήγησε η κ. Καρδάση.

«Το κάπνισμα εμποδίζει το δέρμα από το να τραφεί, το δέρμα αφυδατώνεται, γίνεται ωχρό. Το κάπνισμα δημιουργεί κάθετες ρυτίδες», συνέχισε, τονίζοντας ότι «Το νερό είναι πολύ σημαντικό, είμαστε νερό».

«Η καθημερινή περιποίηση είναι πολύ καλή, αρκεί να είναι σωστή. Μία κοπέλα με λιπαρό δέρμα, δε γίνεται να έχει καθημερινή περιποίηση με κρέμες», ανέφερε ακόμη η κ. Καρδάση.

«Κάνω PRP με βιταμίνες και αμινοξέα, που στη δική μου επιδερμίδα έχει λειτουργήσει. Το κάνω 3-4 χρόνια και είμαι χαρούμενη με αυτό», σημείωσε από την πλευρά της η Αποστολία Ζώη.

«Το στρες που βιώνουμε, μεταφράζεται και σε στρες πάνω στο δέρμα. Προκαλεί οξείδωση στο δέρμα, δηλαδή καταστρέφει τα κύτταρα», είπε κλείνοντας η κ. Καρδάση.

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση