HomeHL-WorldΟυκρανία: Οι Αρχές εξάρθρωσαν δίκτυο Ρώσων πρακτόρων

Ουκρανία: Οι Αρχές εξάρθρωσαν δίκτυο Ρώσων πρακτόρων

Είχε στόχο την «ταχεία κατάληψη» της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίκτυο Ρώσων πρακτόρων εξάρθρωσαν οι Ουκρανοί, το οποίο λειτουργούσε πριν από την εισβολή.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι μόλις άρχισε η εισβολή της Ρωσίας εξάρθρωσε ένα δίκτυο πρακτόρων της ρωσικής στρατιωτικής κατασκοπείας, στο οποίο συμμετείχε και ο Ουκρανός βουλευτής Αντρέι Ντερκάτς.

Ο Ντερκάτς, όπως αναφέρει η SBU, συντόνιζε τη δημιουργία μιας σειράς ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης σε διάφορους κλάδους, ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα τμήματα για την ταχεία κατάληψη της Ουκρανίας. Για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων η ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία διέθετε κάθε μερικούς μήνες 3-4 εκατομμύρια δολάρια.

Το δίκτυο των κατασκόπων εξαρθρώθηκε πλήρως όταν η SBU συνέλαβε τον Ίγκορ Καλένσικοφ, πρώην σύμβουλο του Ντερκάτς. Ο Καλέσνικοφ ήταν ανεπίσημος συνεργάτης της Κεντρικής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, ο σύνδεσμος και ο οικονομικός αγγελιαφόρος μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και του Ντερκάτς.

Μετά τη σύλληψή του συνεργάστηκε με τις ανακριτικές αρχές και έκανε πολλές σημαντικές καταθέσεις για τη δράση του δικτύου και τον ρόλο του στην προετοιμασία του ευρείας κλίμακας πολέμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση