HomeHL-CultureΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1 δράση “Κορυφών Αντάμωμα”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1 δράση “Κορυφών Αντάμωμα”

Με πεζοπορική διαδρομή και συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 η Πεζοπορική διαδρομή και συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, στις Βρύσες Κυδωνίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Πέργαμος, με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανια και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθώντας μια μαγική διαδρομή, που ο Δήμος είχε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ανάδειξης του μονοπατιού, οι επισκέπτες κατέληγαν στο λόφο του Αγίου Γεωργίου απολαμβάνοντας το μεγαλείο της μητέρας γης από μια θέση παρατήρησης που μόνο ενθουσιασμό γεννά ο καταξιωμένος Βασίλης Σκουλάς με τους συνεργάτες του συμπλήρωσε με τις νότες του αυτή την πανδαισία δημιουργώντας αισθήματα χαράς και πληρότητας.

Καλωσορίζοντας η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Πέργαμος κα.Μαντώ Χωραφάκη, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην ιδέα να αναδειχθεί η μαγεία των κορυφών της περιοχής μέσα από την δράση «Κορυφών Αντάμωμα».

Παράλληλα ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση (το Δήμο Πλατανιά, την Περιφέρεια Κρήτης, τους χορηγούς κ.α.) με ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους του χωριού που υπερέβαλαν εαυτό με στόχο να αναδείξουν ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη τους.

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης κα. Σοφία Μαλανδράκη επισήμανε ότι η Περιφέρεια υιοθέτησε  από την πρώτη στιγμή την ιδέα στηρίζοντας την υλοποίηση της εκτιμώντας την ανάγκη ανάπτυξης σημαντικών δράσεων στην ενδοχώρα.

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων κ.Σταύρος Μπαδογιάννης κάλεσε τον κόσμο να απολαύσει τον χώρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης αφού καλωσόρισε τον κόσμο και έδωσε συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο για την προσπάθεια και τη διοργάνωση, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των μονοπατιών της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανια μεταξύ του οποίου και του συγκεκριμένου μονοπατιού, ενώ την τρέχουσα περίοδο ο Δήμος Πλατανιά υλοποιεί αναπλάσεις και αναδείξεις μονοπατιών σε όλο το Δήμο συνολικού μήκους άνω των 110 χλμ!, καθώς επίσης είναι σε φάση έναρξης υλοποίησης η ανάπλαση στο ν οικισμό Βρυσών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση