HomePost ItΜαμουλάκης: Στη Βουλή τα εμπόδια στους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τις τράπεζες

Μαμουλάκης: Στη Βουλή τα εμπόδια στους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τις τράπεζες

Την Παρασκευή 24/6 καλείται ο Άδωνις Γεωργιάδης για απαντήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρωί της Παρασκευή; 24/6 θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με θέμα τα εμπόδια στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους ελέγχους των τραπεζών.

Όπως είναι γνωστό, από τον Οκτώβριο του 2020 η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ζητήσει ενημέρωση αναφορικά με την πρόοδο των αυτεπάγγελτων ελέγχων που διεξάγονταν από το 2019 στις συστημικές τράπεζες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές μέσα από πιθανές καταχρηστικές χρεώσεις κατά την συναλλαγή τους με τους πολίτες.

Πρόσφατα δε, στις 15/6/2022, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας με θέμα τον διορισμό της νέας Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της ΝΔ, αναφέρθηκαν σε προσκόμματα κατά την διεξαγωγή των ελέγχων της Επιτροπής προς τις συστημικές τράπεζες από την υπό διορισμό νέα Αντιπρόεδρο της.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τον Υπουργό σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις χρεώσεις των τραπεζών προς τους πολίτες, πότε αναμένεται η εισήγηση και η απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής, καθώς και τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τις συστημικές τράπεζες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση