HomeΕΛΛΑΔΑΣακελλαροπούλου: Η Ευρώπη είναι και πάλι αντιμέτωπη με εθνικισμούς και βαρβαρότητα

Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη είναι και πάλι αντιμέτωπη με εθνικισμούς και βαρβαρότητα

Το όραμα της ελευθερίας ενίοτε απαιτεί βαρύ φόρο αίματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η ρωσική επίθεση, ωστόσο δεν συνιστά μόνο μια εδαφική ή γεωστρατηγική διεκδίκηση. Υποδηλώνει την ευθεία και ολομέτωπη αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών» υπογράμμισε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλώντας στην Oλομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Ο απρόκλητος και αποτρόπαιος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία μας παραπέμπει στην παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, πριν από 48 χρόνια» σημκείωσε επίσης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογραμμίζοντας όμως ότι η Ευρώπη που γεννήθηκε από τις στάχτες του πιο αιματηρού πολέμου έμαθε να επιβιώνει και να ορθώνει το ανάστημά της μέσα από τις κρίσεις. «Έμαθε να προχωρά, με συμβιβασμούς, αλλά και υπερβάσεις, δίχως να απεμπολεί το ιδρυτικό της κεκτημένο και τον αξιακό της πυρήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της αναφέρθηκε επίσης και στην έξαρση του μεταναστευτικού λόγοντας ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος σε ένα πεδίο που έφερε στην επιφάνεια διαφωνίες και υποδόριες συγκρούσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη. «Το θέμα αυτό δεν επιδέχεται πολιτική εργαλειοποίηση, αλλά, αντίθετα, απαιτεί κοινή στάση» σημείωσε με έμφαση η κα Σακελλαροπούλου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση