HomeΕΛΛΑΔΑMarfin: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα

Marfin: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα

Άγνωστοι έσπασαν τη μαρμάρινη πλάκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγνωστοι έσπασαν τη μαρμάρινη πλάκα του μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας της Marfin στις 5 Μαΐου του 2010.

Το μνημείο που βρίσκεται στην οδό Σταδίου από χθες έχει υποστεί βανδαλισμούς.

1-28-1024x768

«Η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν πριν 10 χρόνια, με ειδική πλακέτα, στο κτίριο της Μαρφίν στη Σταδίου… στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους. Θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια», είχε πει τον Μάιο του 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες μέρες μετά η πλακέτα παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον ίδιο, παρουσία μάλιστα των επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πώς ήταν πριν το μνημείο της Marfin:
photo_5-5-21_17_05_471620214600-600x400
«Η αναμνηστική πλάκα στη μνήμη της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα. Είναι γνωστή, άλλωστε, η ευαισθησία της Πολιτείας στο θέμα αυτό. Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν. Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση