HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Σάρχο

Ο Ν. Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Σάρχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε σήμερα 10 Αυγούστου 2014 ο Οργανισμός Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαλεβιζίου για τους ήρωες κατοίκους του Σάρχου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 70 χρόνια  συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν τους συμπατριώτες μας, ηρωικούς κατοίκους του Σάρχου πριν 70 χρόνια και με την παρουσία μας τιμούμε τον αγώνα τους. Στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα στο Βερολίνο ότι  ο αγώνας του ελληνικού λαού σύντομα θα αναγκάσει τη Γερμανία να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες αμάχους στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις θέσαμε το εθνικό ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Ιουλίου 2014.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει η Γερμανία ότι οι συγγενείς των θυμάτων της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής δεν πρόκειται να αποδεχθούν «τα καθρεφτάκια προς ιθαγενείς» που σχεδιάζει να τους προσφέρει ο Γκάουκ μέσω του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον το οποίο αναμένεται να δρομολογήσει τη δράση του τον επόμενο μήνα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση