HomeHL-GreeceΔήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε 9,5 ώρες -Η νύχτα που πέθανε η Ίριδα και ήταν και εκείνη στο σπίτι

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε 9,5 ώρες -Η νύχτα που πέθανε η Ίριδα και ήταν και εκείνη στο σπίτι

Τα επόμενα βήματα για το θρίλερ της Πάτρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για κάτι περισσότερο από εννέα ώρες η Δήμητρα Πισπιρίγκου έδινε κατάθεση στη ΓΑΔΑ για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, απαντώντας στις ερωτήσεις των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παραμένει προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βρισκόταν από τη 1 το μεσημέρι ως τις 22:30 περίπου το βράδυ στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απέναντι από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι προχώρησαν σε καταιγισμό ερωτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση που έχειν συγκλονίσει το πανελλήνιο είναι συνεχείς, μετά και την παράδοση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά, οι οποίοι απέδωσαν τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια.

Η περίπτωση του θανάτου του βρέφους είναι αυτή που χαρακτηρίζεται πιο σύνθετη, καθώς την ώρα εκείνη στο σπίτι βρισκόταν εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της, Δήμητρα και μάλιστα ήταν εκείνη που, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, βρήκε το κοριτσάκι νεκρό στην κούνια του.

Σημειώνεται ότι κατά την είσοδό της στη ΓΑΔΑ, η Δήμητρα Πισπιρίγκου αποδοκιμάστηκε έντονα από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο και την αναγνώρισαν.

Σε τι ερωτήσεις απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ζήτησαν απαντήσεις για τις ακριβείς ώρες του συμβάντος, τις κινήσεις της 33χρονης την επίμαχη ημέρα, ρώτησαν εάν η 33χρονη μητέρα έμεινε μόνη της με το βρέφος πριν το θάνατο του παιδιού, εάν ανησύχησαν για το γεγονός ότι το παιδί κοιμόταν αρκετή ώρα αλλά και για την αντίδραση της Ρούλας όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι το μωρό δεν αναπνέει.

Ακόμη, η αδερφή της 33χρονης, η οποία σημειωτέων κλήθηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη, ερωτήθηκε για το χρόνο που κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Χθες, μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχθηκε ερωτήσεις και απάντησε για τη συμβίωση του Μάνου Δασκαλάκη με την αδελφή της, Ρούλα, καθώς και για τα περιστατικά που διερευνούν οι Αρχές και συγκεκριμένα για τον θάνατο βρέφους.

Τα επόμενα βήματα για την υπόθεση της Πάτρας

Όσον αφορά στην έρευνα που θα γίνει από εδώ και πέρα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αφού πάρει καταθέσεις από τη μητέρα και την αδελφή, θα ολοκληρώσει τη δικογραφία, που περιέχει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα, και στη συνέχεια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, τον λόγο έχει ο εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων.

Μετά την άσκηση των διώξεων -εάν φυσικά ασκηθούν, που είναι το πιθανότερο- θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

Ο δικηγόρος της Ρούλας, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha και ανέφερε πως η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών στην Πάτρα, Δήμητρα Πισπιρίγκου, «αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα περιστατικά που ερευνώνται και ειδικά για τη μικρή Ίριδα, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση