HomeΚΡΗΤΗΥπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Μαλάδες – 3 επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Μαλάδες – 3 επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς

Άγνωστη παραμένει η αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου σε εργοστάσιο ξυλείας στις Μαλάδες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τρεις επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα του πυρός και κάηκαν ολοσχερώς (οι δύο εξ αυτών είναι επιχειρήσεις ξυλείας ενώ η τρίτη σχετίζεται με εμπορία πλαστικών ειδών).

Στο σημείο παραμένουν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες μέχρι την απόλυτη κατάσβεση της φωτιάς.

Εν τω μεταξύ κατά τις πρώτες ώρες κατάσβεσης της φωτιάς επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Ρέθυμνο, τις Βρύσες Χανίων καθώς και από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ επιχείρησε και ελικόπτερο της ΠΥ Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες με 16 οχήματα της Πυροσβεστικής, 3 ομάδες πεζοπόρων, βραχιονοφόρο καθώς και κλιμακοφόρο όχημα αλλά και 8 υδροφόρες του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική με πυκνούς μαύρους καπνούς να έχουν σκεπάσει τα… πάντα ενώ ήταν ορατοί σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης του Ηρακλείου.

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που ήταν έτοιμα να συνδράμουν σε οποιονδήποτε πολίτη εμφανίσει αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα.

Όλα ξεκίνησαν στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης όταν, κάτω υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο δρόμο προς την περιοχή Μαλάδες Ηρακλείου.

Την προανάκριση αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

fotia-malades5 fotia-malades2 fotia-malades1 fotia-malades

Διαφήμιση
Διαφήμιση