HomeΚΡΗΤΗΜια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης ντόπιων και προσφύγων του πολέμου

Μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης ντόπιων και προσφύγων του πολέμου

Πλήθος κόσμου στην επιτυχημένη εκδήλωση του ΔΟΜ στο πάρκο Γεωργιάδη στο Hράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιά μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης παιδιών,πολιτών της Κρήτης με πρόσφυγες και προσφυγόπουλα του πολέμου έγινε το πάρκο Γεωργιάδη σε μια επιτυχημένη διοργάνωση με πολλά δρώμενα του  Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ),τιμώντας την παγκόσμια μέρα προσφύγων.

img_1040

Ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα με τον τίτλο «Game Changer | Τα Πάνω – Κάτω»,δράσεις εκπαιδευτικού,κοινωνικού,πολιτιστικού,ψυχαγωγικού περιεχομένου  “μαγνήτισαν”πλήθος κόσμου,μικρούς και μεγάλους,ενώ παρόντες ήταν εκπροσωπώντας Περιφέρειας Κρήτης  ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Καμπουράκης,και η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλειου Ρένα Παπαδάκη.

Η διοργάνωση που ευαισθητοποίησε και γέμισε χαρά όλους τους συμμετέχοντες υλοποιήθηκε απο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η διοργάνωση ήταν  σε συνεργασία με το eFantasy Κρήτης, την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» ,την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – Πρόγραμμα ESTIA ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του Δήμου,τιμώντας την παγκόσμια ημέρα Προσφύγων.

Η δράση είχε ενταχθεί στο Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece 2022”και πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλειου απο το απόγευμα χθες μέχρι στις 9μμ.

Η διοργάνωση που ήταν δωρεάν για το κοινό ,την χάρηκαν όλοι οι συμμετέχοντες  και κυρίως τα παιδιά τα οποία αποκόμισαν πολλά μήνυμα.

Η διοργάνωση περιελάμβανε  ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιο και προσφυγικό πληθυσμό, να συμμετέχουν σε επιτραπέζια παιχνίδια, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

 Τα παριστάμενα στελέχη του ΔΟΜ που είχαν την οργανωτική φροντίδα όπως και οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση εκπρόσωποι υποδεχόταν με χαρα όλους τους προσερχόμενους θεσμικούς εκπροσώπους,πολίτες,τα παιδιά και τους ενημέρωναν  με ευγένεια για τις δράσεις,όπως και το μήνυμα της Παγκόσμιας ημέρας Μετανάστη.

Τα συγχαρητήρια τους για την επιτυχημένη διοργάνωση στο πάρκο Γεωργιάδη αλλά και την ευαισθησία τους στο προσφυγικό θέμα,εξέφρασαν στα στελέχη του ΔΟΜ, και στους συμμετέχοντες φορείς ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Καμπουράκης και η Αντιδημαρχος  Ρένα Παπαδάκη.

Παράλληλα ο κ Καμπουράκης και η κα Παπαδάκη τόνισαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ το μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων  και την σημαντικότητα της υλοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων που στοχεύουν στη αλληλεγγύη,συνεργασία,αλληλεπίδραση,κοινωνική ένταξη.

Κλείνοντας επισήμαναν το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου στην συνεργασία και στήριξη ανάλογων διοργανώσεων.

Απο την πλευρά τους τα στελέχη του ΔΟΜ ,αλλά και των συμμετεχόντων στελεχών της Αναπτυξιακής  Ηρακλειου-πλοηγός ευχαρίστησαν τους για την παρουσία και την συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη,την Αντιδήμαρχο,αλλά και τους άλλους θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες που προσήλθαν στην διοργάνωση.

Νέα δράση του ΔΟΜ την Πέμπτη για την γυναικεία ενδυνάμωση 

Ο ΔΟΜ στο πλαίσιο του Προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου,την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν Δράση για τη Γυναικεία Ενδυνάμωση. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Χώρου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο, Κρήτη) και υποστηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου – Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων(ΣΕΜΠ) με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.