HomeΚΡΗΤΗΠρομήθεια και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων, ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Πλατανιά

Προμήθεια και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων, ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Πλατανιά

Για τις ανάγκες των δημοτών και επισκεπτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Πλατανιά, εντάχθηκε σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και θα προχωρήσει, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος τριάντα οκτώ (38) κοινόχρηστων, ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη κάλυψη των αναγκών των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου.

Η εν λόγω προμήθεια θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με χρηματοδότηση για το Δήμο Πλατανιά, ποσού 317.940,48 ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε ότι “….το παραπάνω σύστημα θα επιτρέψει στο Δήμο Πλατανιά να προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες του, οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών για τη γνωριμία τους με την περιοχή του Δήμου και τα τοπικά αξιοθέατα….”

Διαφήμιση
Διαφήμιση