HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης προς Υφυπουργό Υποδομών στη Βουλή: «Δεν έχετε κάνει τίποτα για την επιδιόρθωση του Γερωνυμάκειου!»

Νίκος Ηγουμενίδης προς Υφυπουργό Υποδομών στη Βουλή: «Δεν έχετε κάνει τίποτα για την επιδιόρθωση του Γερωνυμάκειου!»

«Δεν έχουμε κανένα σχετικό αίτημα από τον Δήμο για επιδιόρθωση» η επίσημη απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της σχολικής στέγης του 24ου και 31ου Δημοτικού της πόλης του Ηρακλείου μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη. Ο βουλευτής έφερε το ζήτημα στη Βουλή μετά από τη συστηματική «άρνηση» των αρμόδιων Υπουργείων να απαντήσουν σε ένα επίκαιρο ζήτημα που αφορά ένα ιστορικό κτίριο και συνολικά 300 μαθητές της πόλης οι οποίοι μετά τον καταστροφικό σεισμό στεγάζονται προσωρινά σε ακατάλληλες αίθουσες.

«Δεν γίνεται καθόλου συζήτηση για τη διόρθωση των σχολικών κτιρίων. Τι θα γίνει; Τι θα γίνει με τη διόρθωση του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου;», ρώτησε για το ιστορικό πετρόκτιστο Γερωνυμάκειο (σημερινό 24ο & 31ο Δημοτικό) ο βουλευτής Ηρακλείου τον παρόντα Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. «Γιατί απ’ ό,τι έχω υπόψη μου, κύριε Υπουργέ -και αν είναι, διαψεύστε με- ειδικά για το 24ο και το 31ο δεν υπάρχει καν μελέτη διόρθωσης. Ποιός είναι ο σχεδιασμός λοιπόν; Την καινούργια σχολική χρονιά θα έχουν διορθωθεί οι βλάβες που υπάρχουν;», επέμεινε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Απαντώντας σχετικά ο Υφυπουργός σημείωσε σε ένα σημείο της τοποθέτησής του: «Είμαστε σε επαφή με τον δήμο. Δεν μας έχει σταλεί αυτή τη στιγμή αίτημα από τον δήμο σε ό,τι αφορά να φτιάξουμε τα σχολεία. Θα το συζητήσουμε μαζί του. Και αν το επιτρέπουν οι δυνατότητες, ναι θα παρέμβει και η ΚΤΥΠ για να δούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε δίπλα για να τα αντιμετωπίσουμε όπως και τα ζητήματα των λυόμενων για να δούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε».

Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ο Νίκος Ηγουμενίδης αντέτεινε: «Απευθύνομαι σ’ εσάς με την έννοια ότι ουσιαστικά εσείς έχετε την αρμοδιότητα στην υλοποίηση των έργων της σχολικής στέγης», τόνισε προς τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, ενώ κατέθεσε σειρά επιστολών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που αφορούν τη στέγαση των μαθητών αλλά και επιστολή του Δήμου Ηρακλείου που αναφέρει ότι ενώ ζητήθηκαν 12 αίθουσες εστάλησαν μόνον οι 5. «Τώρα αυτό το θεωρείτε κάλυψη των αναγκών του Δήμου; Ας μη συζητήσω για όλο τον υπόλοιπο Νομό Ηρακλείου. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πίσω η κάλυψη από τα αιτήματα που υπάρχουν».

Σε αυτό το ερώτημα ο Υφυπουργός Υποδομών απάντησε ότι έχουν διατεθεί για το σχολείο από το Αρκαλοχώρι μία αίθουσα πληροφορικής και ένα WC τριών θέσεων «και θα ακολουθήσει, όπως σας ενημερώνω και αυτή τη στιγμή, και η μεταφορά των επιπλέον πέντε αιθουσών διδασκαλίας που ζητήθηκαν μόλις πριν από είκοσι με είκοσι πέντε ημέρες με επικαιροποιημένο αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των σχολείων».

Επισημαίνεται ότι για το ζήτημα των επιπλέον 5 αιθουσών έχουν επανειλημμένως κατατεθεί κοινοβουλευτικές αναφορές από πλευράς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Υφυπουργός για πρώτη φορά στη Βουλή αναφέρθηκε επίσημα στην απάντηση του στον κ. Ηγουμενίδη πως το αίτημα θα ικανοποιηθεί.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης με τη σειρά του επανέφερε εκ νέου το ζήτημα της αποκατάστασης των βλαβών του ίδιου του κτιρίου: «Έχει εικόνα το υπουργείο για τι ανάγκες συζητάμε; Έχει εικόνα και μπορείτε να μας ενημερώσετε για τι τάξη οικονομικού μεγέθους κουβεντιάζουμε; Μπορείτε να μας δώσετε μια απάντηση για το τι χρήματα δίνετε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν προκειμένω στον Δήμο Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων; Και τελικά ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας όλων αυτών των θεμάτων;».

Όλο το βίντεο της συζήτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Διαφήμιση
Διαφήμιση