HomeHL-9Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικά εισβάλει από σήμερα ο ευρωπαϊκός καύσωνας και στη χώρα μας, καθώς με το «καλημέρα» ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί μέχρι και τους 37 βαθμούς.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καύσωνας αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ ήδη βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, αλλά και οι οδηγίες προστασίας προς τους πολίτες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων, η πιο ζεστή μέρα του πρώτου ισχυρού καύσωνα για φέτος αναμένεται να είναι η προσεχής Πέμπτη (23/6), όπου η θερμοκρασία θα εκτιναχθεί ακόμη και μέχρι τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρώτη ημέρα του ευρωπαϊκού καύσωνα

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα ανατολικά τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ στην Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κάθε μέρα και ενώ σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, θα κυμανθεί μεταξύ των 16 και 33 βαθμών.

Ουσιαστικά τις επόμενες μέρες και πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη 22 Ιουνίου και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, το νησί μας θα βρεθεί στον «κλοιό» θερμών αερίων μαζών προερχόμενων από την Β. Αφρική που θα ανεβάσουν κυρίως τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου.

Σε καμία όμως περίπτωση οι θερμοκρασιακές αυτές τιμές δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τον όρο καύσωνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση