HomeHL-9Θερινός συναγερμός για εκλογικές λίστες στο ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ονόματα στην Κρήτη

Θερινός συναγερμός για εκλογικές λίστες στο ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ονόματα στην Κρήτη

Με στόχο την άνοδο των ποσοστών, η ηγεσία και τα στελέχη οργανώνουν θερινές περιοδείες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προεκλογικούς ρυθµούς έχει εισέλθει το ΠΑΣΟΚ, παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης χρειάστηκε να απομονωθεί λόγω του ότι έχει κορωνοϊό, µε την κομματική ηγεσία και τα στελέχη να οργώνουν το Λεκανοπέδιο και την Περιφέρεια διεκδικώντας τη σηµαντική άνοδο των ποσοστών πανελλαδικά στις προσεχείς εκλογές.

Στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν τα επόµενα βήµατα ακολουθώντας το σενάριο περί πρόωρης κάλπης στις αρχές Σεπτεµβρίου. Γι’ αυτό και επισπεύδουν τη διαδικασία επιλογής των κατάλληλων υποψηφίων, ανδρών και γυναικών, νέων και έµπειρων στελεχών για κάθε εκλογική περιφέρεια.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως ο γραµµατέας Ανδρέας Σπυρόπουλος και τα µέλη της αρµόδιας Επιτροπής υπό τον Βαγγέλη Αργύρη έχουν ήδη γνώση των αιτηµάτων µε τις αυτοπροτάσεις, ενώ έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει στελέχη που πιστεύουν ότι µε την κάθοδό τους θα κάνουν τη διαφορά στο σκηνικό των υποψηφίων και των άλλων κοµµάτων. Ρόλο και λόγο στο σκανάρισµα των υποψηφιοτήτων θα έχουν οι νεοεκλεγείσες οργανώσεις σε κάθε νοµό και δήµο.

Ο ίδιος ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει τη συµµετοχή στη µάχη πολλών νέων στελεχών, δεξαµενή των οποίων χαρακτηρίζεται η νέα Κεντρική Επιτροπή.

Ο νέος αρχηγός που έχει δικαίωµα καθόδου σε τρεις περιοχές εκτιµάται ότι θα επιλέξει µία εκλογική περιφέρεια της Αττικής (ίσως τη Νότια Αθήνα, αλλά δεν είναι σίγουρο), το Ηράκλειο Κρήτης και µια περιοχή στην Περιφέρεια, όπως η Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Σπυρόπουλος, αν δεν είναι στο Επικρατείας, θα κατέβει στη µάχη του Ευρωκοινοβουλίου.

Κρήτη

Ηράκλειο: Για την επανεκλογή του κινείται δυναµικά ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου (στήριξε Παπανδρέου), ενώ ετοιµάζονται αρκετά ανδρουλακικά στελέχη, όπως ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο γιος του δηµάρχου Φραγκίσκος Λαμπρινός, η Ελένη Βατσινά, ο αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συµβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και η νυν αντιπεριφερειάρχης Εφη Κουτεντάκη. ∆εν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά µε τον Γιάννη Κουράκη που κινείται και στο αυτοδιοικητικό πεδίο.

Λασίθι: Ενδιαφέρον δείχνουν δύο περιφερειακοί σύµβουλοι, οι Μανώλης Κλώντζας και Γιάννης Γουλιδάκης.

Ρέθυµνο: Εχει γίνει κρούση στον νυν δήµαρχο Γιώργο Μαρινάκη – υποψήφιος θα είναι ο περιφερειακός σύµβουλος Μανόλης Χνάρης.

Χανιά: Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής θέλει να παραµείνει στον αυτοδιοικητικό χώρο – υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη, ο Τάσος Κουρουπάκης κ.ά.

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση